viering

home

Kerk-TV Protestantse Gemeente Soest

Live uitzending PGS 1 – Emmakerk

home

Kerk-TV Protestantse Gemeente Soest

Live uitzending PGS 2 – Oude Kerk

Terugkijken opname Emmakerk

zie ook: kerkdienstgemist.nl

Terugkijken opname Oude Kerk

zie ook: kerkdienstgemist.nl

Collecte via App GIVT of overmaken naar:

1e Diaconie  bankrekeningnr.: NL90 RABO 0304 7253 90 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Soest
2e Kerk           bankrekeningnr.: NL21 INGB 0009 2303 56 t.n.v. College Kerkrentmeesters PGS

Gebedsintentie tot zondagmorgen 8.30 uur mailen naar voorbede@pgsoest.nl

S.v.p. alleen namen noemen als de voorbede betrekking heeft op jezelf of op iemand die jou daarvoor toestemming gaf.

 

Kerkradio/TV voor ouderen

De kerkdiensten in de verschillende kerken van de Protestantse Gemeente Soest worden doorgegeven aan https://www.kerkdienstgemist.nl en zijn via internet en de App Chrch te volgen.

De Emmakerk en Wilhelminakerk gebruiken samen één KerkTV kanaal.
Vanuit de andere kerkgebouwen kan de diens thuis beluisterd worden via de Kerkradio.
De viering kan thuis rechtstreeks meebeleefd of achteraf alsnog bekeken en/of beluisterd worden.

Voor het thuis volgen van de kerkdiensten heeft u wel een internetverbinding nodig en een niet te oude computer, iPad of TV. Voor het volgen van de kerkdienst op de TV of radio zijn verschillende kastjes te koop.

Een oplossing om de kerkdienst te beluisteren is het Lukaskasje van Streamit. Dit kastje moet de eerste keer afgestemd worden op de juiste kerk. Daarna kan de gebruiker elke zondag eenvoudig de uitzending starten door het kastje aan te zetten. Dit kastje kost circa € 170 en wordt nog veel gebruikt door leden van de kern Emmakerk.

Een oplossing om de kerkdienst op de eigen TV te volgen wordt geboden met de Set-Top-Box MAG322/323w1. Dit kastje kan enerzijds via een HDMI poort aangesloten worden op de TV en anderzijds op internet (via een vaste aansluiting of draadloos wifi). De aanschafkosten van het kastje zijn circa € 120. Bijgaand de installatie instructie en benodigde pincode: 43202297

Wanneer de TV in combinatie met app ‘Kerkdienst Gemist’ op laptop of iPad gebruikt kan worden dan is de goedkoopste oplossing het aanschaffen van Chromecast (circa € 40), daarmee wordt content (beeld en spraak/muziek) van je smartphone of tablet naar je TV gecast (doorgestuurd). Voor meer informatie zie: Handleiding installatie Google Chromecast

Met een HDMI kabel en een geluidskabel kan een laptop ook direct op de TV aangesloten worden. In alle gevallen moet de TV na het aanzetten nog wel naar de juiste ‘source’ geschakeld worden om Kerk TV te kunnen bekijken.

De eerste twee kastjes zijn te koop bij Schaapsound, tel. 085-0663333. Deze leverancier verzorgt ook in onze kerk de techniek rond geluid en camera. De chromecast en losse kabeltjes zijn bij een plaatselijke leverancier te koop.


Reactie plaatsen