Trouwen

Als mensen gaan trouwen organiseren ze een mooi feest. Familie en vrienden worden uitgenodigd. Er zijn goede redenen om je trouwdag in de kerk te vieren. 

Trouwen in de kerk!

Wie verbonden is met een kerkelijke gemeenschap zal dat haast vanzelfsprekend doen. Maar ook mensen die niet zo betrokken zijn bij de kerk, kunnen een sterk verlangen hebben om niet alleen in het gemeentehuis maar ook in de kerk te trouwen.

In de kerk kun je op een andere manier stilstaan bij dit bijzondere moment in je leven. De kerk biedt de ruimte om jullie keuze voor elkaar bij God neer te leggen. In de kerk kun je een zegen vragen voor het leven dat komen gaat met goede en kwade dagen, ziekte en gezondheid. Het ontwikkelen van een duurzame relatie is een niet eenvoudig. De predikant die de trouwdienst leidt zal graag vooraf enkele gesprekken met het bruidspaar voeren. Zijn expertise en levenservaring kan hen helpen om een goede start te maken. Vraag gerust een oriënterend gesprek aan, zie:

contactpagina

Welke lokatie?

De verschillende trouwlokaties  hebben ieder hun eigen karakter en voorzieningen:

De Wilhelminakerk heeft een sfeervolle inrichting. De gasten zitten in een halve kring om het podium. De comfortabele stoelen bieden plaats aan 250 gasten en er is nog extra ruimte op de balkons voor 150 mensen. De organist heeft 2 orgels en een vleugel tot zijn beschikking. Met de geavanceerde geluidsinstallatie kunnen ook andere instrumenten of zangers zich goed presenteren. Voor het afspelen van muziek of groot projecteren van foto of filmbeelden is apparatuur aanwezig.

De accommodatie rondom de kerkzaal leent zich ook prima voor de receptie, het diner of de feestavond. De koster informeert u graag over de mogelijkheden. Lees meer …

De Oude Kerk is een bij uitstek cultuur/historisch gebouw, gelegen in de oude Kerkenbuurt. De kerkzaal biedt plaats aan maximaal 300 gasten. Het  grote orgel mag alleen bespeeld worden door de vaste cantor-organist.

De hoofdingang van de kerk is onder de toren. De consistorie met zij-ingang is de enige bijruimte. Voor reservering contact opnemen met de beheerder: Mevr. Gerda Vugts, e-mail: gvugts@oudekerksoest.nl

De Protestantse Gemeente Soest staat open voor huwelijken tussen protestanten en niet-protestanten en/of mensen van hetzelfde geslacht. Iedere wijkgemeente mag hierin echter zijn eigen beleid bepalen. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Reageren niet mogelijk.