Hemelvaart

Na zijn opstanding uit de dood verscheen Jezus vele malen aan zijn leerlingen. Het waren wonderlijke ervaringen. Hij legde hen uit waarom hij moest sterven en opstaan. En ook hoe het verder zou gaan. Hun wegen zouden zich vooralsnog hier scheiden. Jezus ging naar zijn Vader in de hemel. De leerlingen zouden achterblijven op aarde. Zij kregen een belangrijke opdracht van Jezus mee. Aan alle volken en in alle talen moesten zij het goede nieuws gaan vertellen:

God houdt van alle mensen en wil iedereen eeuwig laten leven. De dood zal niet langer het einde zijn. Er is een doorstart mogelijk. Zoals Jezus door God uit de dood is opgewekt, zo zullen ook zijn volgelingen eenmaal uit de dood worden opgewekt.

Jezus instrueerde zijn leerlingen om overal te gaan vertellen wat ze gezien en gehoord hadden. Hij beloofde hen ook de support van de heilige Geest. Ze zouden die spoedig ontvangen. En toen vertrok hij. Ze keken hem nog na, daar op de Olijfberg, maar hij was snel uit het zicht.

De leerlingen gingen terug naar Jeruzalem en tien dagen later hadden ze op het Pinksterfeest een nieuwe mysterieuze ervaring. Lees verder over Pinksteren.

Reageren niet mogelijk.