Rene van Hal

08 René van Hal, bestuurder in diverse comités en actief binnen de Katholieke kerk, is zijn hele leven al actief als vrijwilliger. Hij treedt op als lekenvoorganger en leidt huwelijks- en afscheidsdiensten. “Ik help de familie om de afscheidsdienst op hun eigen wijze vorm te geven. Ik probeer de familie daarin ook altijd zelf een plek te geven.” Verder is René voorzitter van een stichting die pelgrimstochten organiseert en zit hij in de redactie van het Parochieblad.

Buiten de kerk is René actief als voorzitter van Sportfederatie Soest, voorzitter van het comité Koningsdag en lid van het comité Open Monumentendag. Ook is hij nog steeds actief bij Het Gilde, waar hij ruim twintig jaar bestuurslid is geweest. René: “Het bestuurdersschap betekent vaak manoeuvreren. Ik overleg met verschillende organisaties en ook met inwoners. Ik treed op als verbinder, maar de uitvoering laat ik bij de organisaties zelf.” Voor verschillende historische verenigingen houdt René de sociale media bij. Hij wil bij Soesters interesse kweken voor de geschiedenis van hun dorp.

De schaarse tijd die René over heeft, brengt hij graag door met zijn kleinkinderen. “Je moet de talenten die je zijn gegeven benutten.Ik heb geleerd om iedere dag weer positief af te sluiten.”

Terug naar bruggenbouwers

Klik hier om te stemmen op uw favoriete bruggenbouwer(s)

Reageren niet mogelijk.