Reactie PGS op coronavirus

5  januari

Hoop ondanks dreiging van corona

Radio Gooi- en Eemland sprak met ds. Corine Havelaar naar  aanleiding van een interview in de krant. Haar woord voor 2021 is ‘Hoop’. Ondanks corona, ondanks kerksluitingen heeft zij hoop. Luister mee.

 

Lees meer over het protocol voor PKN kerkdiensten


Adventsactie

Initiatiefgroep uit middengeneratie

Binnen de PGS heeft een initiatiefgroep uit de middengeneratie een bijzondere actie voor Advent en Kerst opgezet vanuit het thema ‘verbinding’. Daarbij hebben wij rekening gehouden met aan alle leeftijdscategorieën in onze gemeente. Bereid u zich er alvast op voor dat er mogelijk iemand van de PGS bij u aan de deur aanbelt met een attentie! Wij zoeken daarvoor veel enthousiaste gemeenteleden (jong en oud) die samen met ons de verbinding willen uitdragen. Kunt u bij maximaal tien adressen aanbellen en iets afgeven namens de gemeente? Meld u zich bij één van ons aan? Wij kunnen er al op rekenen dat de kerkenraad ook meedoet, maar hopen dat veel gemeenteleden óók willen meewerken! Er zijn er al 70, nog 80 nodig! Met een hartelijke groet, Marion, Saskia, Ischa, Thomas, Niek, Adriaan en Willeke.

Contact: Willeke E willeke@statusfamiliezaken.nl M 06-10218017 en Adriaan E vonka@kpnmail.nl M 06-54924595.

Projectpredikant Corine Havelaar heeft een YouTubefilmpje gemaakt dat helemaal helder maakt waar het bij deze actie om gaat en hoe je kunt meedoen, bekijk het instructiefilmpje:


Contact met pastores

ondanks beperkingen wel mogelijk

In verband met het coronavirus zullen de pastores geen pastorale bezoeken afleggen aan huis, in het ziekenhuis, verpleeghuis of woonzorgcentra. De reeds geplande afspraken zijn of worden afgezegd; daarvoor in de plaats wordt een telefonisch gesprek aangeboden, of een nieuwe afspraak wanneer dat weer kan. Alle pastores zijn telefonisch en via e-mail bereikbaar. 

NRC 170320/AS/Bron:ANP, China CDC

Contactadressen PGS

Coronavirus kaart van Nederland

U bent hier:

Home > Reactie PGS op coronavirus

 

Kerk TV

De komende tijd wordt op het gebruikelijke tijdstip van 10.00 uur een kerkdienst verzorgd door de Protestantse gemeente, die rechtstreeks te volgen is via Kerk TV of kerkdienstgemist.nl.


Voor de kinderen

Wellicht heb je iets aan deze tips om mee aan de slag te gaan:

  • Time to GO is een actief programma voor het hele gezin (vanaf groep 3 ongeveer) om de Bijbelse boodschap praktisch te maken in het dagelijks leven. Lees meer
  • Erik Posthouwer (kerkelijk werker én voorheen schoolmeester) plaatst elke doordeweekse dag een filmpje met een Bijbelverhaal op de website dagopening.nl. Elke zaterdag is er een wedstrijd of spel waar je aan mee kunt doen.
  • Thuis lekker actief (offline!) aan de slag? Bekijk programma voor kliederkerk thuis rondom een thema.

Oproep

Klokken van hoop en troost

De Protestantse Gemeente Soest gaf gehoor aan de oproep van de Raad van Kerken om op de woensdagen t/m 28 april van 19.00-19.15 uur de klokken te luiden. We luidden de klokken van De Oude Kerk en De Open Hof. Dit om een boodschap van bemoediging, hoop en troost te verspreiden in deze onzekere tijd. Meer over het waarom van dit klokken luiden lees je op www.klokkenvanhoop.nl

Zoek beschutting bij de Allerhoogste

Ik zal bevrijden wie mijn liefheeft en beschermen wie met mijn naam vertrouwd is. Roep je mij aan, ik geef antwoord, in de nood zal ik bij je zijn, …. Ik zal je redding zijn. 

Psalm 91: 14 – 16

 


 

Reageren niet mogelijk.