Een goede doelen collecte voor het project Por Eso in Peru.

13 jan. / 19 mei / 22 sept. / 15 dec. 2019

Oud Soester Simone Heemskerk woont in Peru en is de stichting Por Eso gestart en 100% van haar tijd bezig met deze stichting. Waarom Peru? Hoog in de Peruaanse Andes is ruim 30% van alle kinderen onder de 5 jaar chronisch ondervoed, 6 van de 10 kinderen lijdt aan bloedarmoede en heeft een tekort aan ijzer. De kinderen gaan niet dood van de honger maar ze leiden ook niet het leven zoals het hoort. Iedere dag stillen zij de honger met aardappel, het enige gewas dat de zware klimatologische omstandigheden overleeft: ijzige kou en onvruchtbare gronden.
De kinderen leven in armoede. Er is nauwelijks toegang tot kwalitatief goed onderwijs, tot schoon drinkwater en ook op het gebied van gezondheidszorg laten de voorzieningen veel te wensen over. De eenzijdige voeding- dag in dag uit aardappel- leidt tot een achterstand in de ontwikkeling en tot ziektes. Por Eso wil de inheemse bevolkingsgroepen een gelijkwaardige kans op een goede ontwikkeling bieden, ziektes voorkomen en de kwaliteit van leven vergroten.

Het doel:

Betere leefomstandigheden voor de allerarmsten in de Peruaanse Andes. Ziektes en ondervoedingbestrijden door blijvend gezonde en gevarieerde voeding op het menu te krijgen.

Hoe?

Por Eso legt op scholen en thuis moestuinen aan en bouwen tuinkassen,  eetzalen op school en verbeteren de woningen van de families. Inmiddels wordt gewerkt in 13 dorpen hoog in de Peruaanse Andes. En eten 1000 families en meer dan 1200 leerlingen gezonde maaltijden. De bewoners zijn verplicht om ervoor te zorgen dat er geoogst wordt. Het uitgangspunt is voedselzekerheid voor de bewoners. 

.

Uw bijdrage
De collecte gaat naar een nieuw schoolmoestuinenproject.  Buurdorpen kopiëren de schoolmoestuinen maar er is gebrek aan materialen en kennis en daar is geld voor nodig, de wilskracht bij de bewoners is in grote mate aanwezig. Voor ongeveer 700 euro kunnen er workshops gegeven worden, gereedschappen en zaden gekocht worden en  wanneer de  moestuin in bloei staat (een voorwaarde) kan er ook nog een tuinkas worden gebouwd. Helpt u Simone Heemskerk en de andere vrijwilligers in het Andesgebergte in Peru weer een schoolmoestuin te realiseren? Deze collecte wordt van harte aanbevolen.

Wilt u meer lezen over dit project of een leuke, inspirerende video zien kijk dan op: https://www.poreso.org/

Bekijk het Collecte overzicht

Terug naar College van Diakenen

Reactie plaatsen