Jannelies van Berkel

04 Jannelies van Berkel, lokaal politicus en voormalig wethouder in Soest, verbindt mensen en instanties door condities te creëren waardoor ze elkaar weten te vinden. Jannelies is mede-initiator van de beweging ‘Wij zijn Soest’, die activiteiten voor Soesters van verschillende achtergronden organiseert. Zo was Jannelies betrokken bij het interreligieus overleg, waar imams, dominees, pastors en rabbijnen samenkomen om over verschillende, soms gevoelige, thema’s te praten. Ook voor burgers worden interreligieuze bijeenkomsten georganiseerd.

Als wethouder maakte Jannelies zich hard voor een betere positie van de wijk Smitsveen. Ze gaat uit van de kracht in de samenleving. “We moeten als overheid niet denken dat wij het wel weten, maar aan de burger vragen wat hun behoefte is.” Jannelies heeft veel gesprekken gevoerd in de wijk, waardoor inwoners de gemeente steeds beter wisten vinden voor ondersteuning in hun eigen plannen. Zo regelde een moeder activiteiten voor de jeugd, omdat ze vond dat er voor hen te weinig te beleven was. En zette een man Resto van Harte op, waar bewoners voor een paar euro per week samen konden eten.

Jannelies blijft actief in de lokale politiek. “Ik wil zinvol bezig zijn voor de gemeenschap, dat geeft me enorm veel voldoening.”

Overzicht bruggenbouwers

Klik hier om te stemmen op uw favoriete bruggenbouwer(s)

Reageren niet mogelijk.