Janet Schutte

07 Janet Schutte is leerkracht op basisschool De Egelantier, zelfstandig tekstschrijver en vrijwilliger bij het Repair Café. Ze bouwt bruggen door Soesters met een allochtone en autochtone achtergrond bij elkaar te brengen.

Toen haar kinderen tien jaar geleden op de Egelantier kwamen, viel het Janet meteen op hoe gescheiden de werelden zijn. Maar in gesprekken op het schoolplein bleken ze met dezelfde dingen bezig te zijn. Vanuit de Stichting Kleurrijke Scholen maakte Janet zich hard voor meer menging op scholen. Inmiddels werkt ze op de Egelantier, waar ze een klas met vooral Syrische kinderen heeft. Open staan voor de ander zit haar in het bloed. Ze neemt anderen daarin mee. Ze vertelt: “Een meisje uit mijn groep had geen fiets. Ik heb rondgevraagd of iemand een kinderfiets kon missen. Dat lukte. Het gezin was er zo blij mee. De gever daardoor ook.”

Als zelfstandig tekstschrijver richt Janet zich op eenvoudig communiceren. Ze werkt onder andere voor jongeren die praktijkonderwijs volgen. Bij het Repair Café is ze gastvrouw, doet verstelwerk en repareert fietsverlichtingen in oktober. Ze vraagt voorbijgangers of ze hun fietslicht mag maken. Mensen die naar een invulling van de dag zoeken, wijst ze op het aanbod van Balans. Janet: “Het gaat om de gewone ontmoetingen.”

Terug naar bruggenbouwers

Klik hier om te stemmen op uw favoriete bruggenbouwer(s)

Reageren niet mogelijk.