Zinema: The Way

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: do. 27/09/2018
Tijd: 20:00 - 22:00

Locatie
De Binnenhof

Soort van activiteit:


Regelmatig worden er onder de noemer ‘Zinema’ films getoond in de Binnenhof (Open Hof).

Deze bestaat telkens uit een set van twee vertoningen: op donderdag (20.00 u) en vrijdag (13.30 u)

Kom langs, je hoeft je niet op te geven!

Contact: Nanno Vlaanderen, E nannovlaanderen@gmail.com

The Way – 27 en 28 sept
Meerdaagse wandelingen (of pelgrimage) met een bijzondere bestemming heeft de laatste jaren een enorme belangstelling. In The Way ontmoeten we iemand die de tocht als een opdracht van zijn overleden zoon is gaan zien; zo naderen ze elkaar alsnog in begrip en verwantschap. Maar er is wel een lange tocht met bijzondere ontmoetingen voor nodig.

Boy A – 25 en 26 okt
Boy A is het verhaal van de achttienjarige Jack Burridge die na jaren in een jeugdgevangenis te hebben gezeten een nieuwe identiteit krijgt aangemeten en in een nieuw leven wordt geworpen. Dat het een lange weg van reïntegratie vergt, is niet het grootste probleem. Jack slaagt er in zijn nieuwe start mooi in te vullen, maar het verleden blijkt onuitwisbaar. De tragedie ontvouwt zich wanneer een lokale krant zijn ware identiteit ontdekt en Jack geen uitweg meer ziet…

De film ontving twaalf onderscheidingen.

Down to Earth – 30 nov
Deze film wordt ook aangeboden in De Sleutel.
De beschrijving van de film treft u hiernaast aan.

Un air de famille – 31 jan en 1 feb
De familie Ménard heeft de gewoonte iedere week bij elkaar te komen in het door de oudste zoon Henri uitgebate café ‘Le Père Tranquille’. Op de dag waarop de 35ste verjaardag wordt gevierd van de vrouw van de jongste zoon Philippe, brengt het nieuws van Henri’s dreigende scheiding een hele reeks verborgen ergernissen aan de dag. De ogenschijnlijk harmonieuze familie staat op uiteenvallen. Een familiedrama, dat door het ingetogen spel van de acteurs op geen moment melodramatisch wordt. Deze (Franstalige, Nederlands ondertitelde) film van Cédric Klapisch werd destijds zeer goed onthaald: bekroond met drie Césars

IDA – 28 feb en 1 mrt
De jaren 1960 in Polen. Aan Anna, een jonge novice, wordt door haar Moeder Overste verteld dat ze haar geloften pas mag afleggen nadat ze haar familie bezocht heeft. Anna reist naar haar tante Wanda, een zwaar drinkende rechter en voormalig officier van justitie tijdens het stalinistisch regime. Wanneer Wanda nuchter is, onthult ze de werkelijke naam van Anna die Ida Lebenstein blijkt te heten. Haar ouders waren joden die tijdens de oorlog werden vermoord. Ida besluit dat ze hun laatste rustplaats wil vinden en maakt samen met Wanda een reis die licht zal werpen op verleden en toekomst.

Matterhorn – 28 en 29 maart
In de tijd rond Pasen bekijken we de film ‘Matterhorn’ (2003) van regisseur Diederik Ebbinge. Matterhorn is een tragikomedie over Fred, een eenzame man die sinds de dood van zijn vrouw alleen in een gehucht woont. Zijn zoon ziet hij al jaren niet meer. Hij heeft buren, gaat naar de kerk, maar verder gebeurt er bitter weinig in zijn leven. Tot hij op een dag een toevallige ontmoeting heeft met een vreemdeling die in het dorp opduikt. Door het contact met deze vreemdeling breekt Fred langzaam maar zeker los uit zijn beklemmende omgeving.

Een film over vriendschap, hoop en vergeving. Een film over opstanding!

Reageren niet mogelijk.