Week van gebed voor eenheid

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: zo. 16/01/2022 - zo. 23/01/2022
Tijd: 19:30 - 20:00

Soort van activiteit:


Tijdens de Week van gebed voor eenheid van christenen 2022 staan christenen vanuit de hele wereld stil bij de ster van Bethlehem. Een licht dat schijnt in het duister en de weg wijst naar Jezus. De gebedsweek vindt in 2022 plaats van 16 t/m 23 januari. Tijdens de Week van gebed voor eenheid bidden wereldwijd miljoenen christenen mee. Door samen te bidden ervaren we eenheid. Tegelijk tonen we verantwoordelijkheid voor anderen door de problemen van de samenleving in de voorbeden een plek te geven.
Het thema

Licht in het duister

verwijst naar de ster van Bethlehem uit Mattheüs 2. Kerken uit het Midden-Oosten kozen het thema naar aanleiding van het tweede hoofdstuk van het Mattheüs-evangelie, waarin het verhaal wordt verteld van magiërs die een bijzondere ster zagen en deze volgden. De ster bracht hen bij Jezus Christus. Als christenen worden we aangemoedigd om ook als die ster te zijn en anderen te wijzen naar Jezus. Onze verdeeldheid maakt het echter moeilijk om zelf een licht in het duister te zijn. Daarom is het belangrijk om voor eenheid te blijven bidden.

Het thema is toepasselijk in deze tijd. We leven in een wereld die hunkert naar licht in de duisternis. De wereldwijde coronapandemie en de economische, politieke en sociale crises die daaruit voortvloeien hebben dat eens te meer laten zien. De ster van Bethlehem nodigt ons uit om samen op zoek te gaan naar Christus die het licht der wereld is. Dat is wat we tijdens deze Week van gebed voor eenheid doen.

In Soest worden in deze Week van gebed, net als voorgaande jaren, gebedsbijeenkomsten gehouden, verzorgd door de verschillende kerkgenootschappen.

Schema en links naar de livestream per avond

  • Maandag 17 januari om 19.30 uur gebedsbijeenkomst in de Julianakerk – uitzending
  • Dinsdag 18 januari om 19.30 uur gebedsbijeenkomst in de Emmakerk – uitzending
  • Woensdag 19 januari om 16.00 uur gebedsbijeenkomst in de Petrus en Pauluskerk – bezoekers welkom
  • Donderdag 20 januari om 19.30 uur: gebedswandelingen vanaf diverse startpunten – aanmelden
  • Vrijdag 21 januari om 19.30 uur een gebedsbijeenkomst in de Schuilplaats – uitzending

 

Wat zou het mooi zijn als we ook dit jaar weer digitaal en/of fysiek samen met broeders en zusters uit alle kerken van Soest kunnen bidden om de eenheid tussen christenen, ook wereldwijd. Doet u/doen jullie mee?

Namens de werkgroep Week van Gebed,

Remco Scholtens, Martin Doesburg en Jeannette Pals

 

Reageren niet mogelijk.