Vredesweek

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: za. 18/09/2021 - zo. 26/09/2021
Tijd: Hele dag

Soort van activiteit:


Vredesweek met Walk of Peace en meer

Tijdens de Vredesweek van 18-26 september, een landelijk initiatief van PAX, zijn ook dit jaar in Soest en Soesterberg verschillende activiteiten. De Raad van Kerken en Stichting Balans werken samen rond het jaarthema ‘inclusief samenleven’. Volgens PAX is het namelijk niet meer de vraag óf er uitsluiting is in onze samenleving, maar of we het herkennen en hoe we hier zelf bij betrokken zijn. ‘Er is pas sprake van vrede als er recht wordt gedaan aan iedereen’, schrijft de organisatie. De slogan van deze Vredesweek is dan ook: Wat doe jij in vredesnaam?
Op 21 september zijn er dialoogtafels: om 10.30 uur bij het Ontmoetingscentrum Soesterberg en om 19.30 uur bij het Apostolisch Genootschap (Talmalaan), De Oude Kerk, de Emmakerk en het Turks Nederlands Cultureel Centrum (Van Goyenlaan). Aanmelden via vredesweeksoest@gmail.com
Op 21 en 24 september wordt in De Sleutel de film Im Labyrinth des Schweigens vertoond, om 14.00 uur respectievelijk 20.00 uur. Op 26 september is er om 10.00 uur bij het Apostolisch Genootschap een themasamenkomst met dialoog en muziek. Om 15.00 uur start de Walk of Peace vanaf Landgoed De Paltz. Keuze uit 3 of 5 kilometer.

Reageren niet mogelijk.