Vesper via YouTube

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: wo. 16/12/2020
Tijd: 19:15 - 20:00

Locatie
De Open Hof

Soort van activiteit:


‘Goed nieuws’ te zien en te horen via het YouTube-kanaal van de PGS

Vespers dragen er aan bij om in de weken aan het eind van het kalenderjaar tot inkeer en verwachting te komen, je te richten op komst van het koninkrijk. In de maand december wordt de aandacht voortdurend opgeëist door feesten van een heel verschillend karakter: Sinterklaas, Kerst en de Jaarwisseling. Hoe creëer je bij al die aandachttrekkerij gelegenheid voor rust, inkeer, verwachting en verlangend uitzien?
De liturgie van het getijdengebed in de avond, is daar bij uitstek geschikt voor. De vorm en het karakter van een vesper, past bij stilte, meditatie, gebed en inkeer. Kenmerk van de vespers is hun geheimenisvolle karakter. Er is geen aankondiging van de onderdelen en geen uitbundigheid. Alles wat overbodig is, is onnodig. Verstilling en verdieping zijn de kernwoorden. Dit alles werkt door in de vormgeving van de ruimte en de afzonderlijke stappen van de liturgie.
Stilte is een wezenlijk onderdeel. Stilte biedt ruimte aan overdenking, aan inkeer en gebed, en aan ontmoeting. De vespers voor Advent hebben als thema: ‘Goed nieuws’. We laten ons door de profeet Jesaja bij de hand laten nemen.

Zien en luisteren: https://www.youtube.com/channel/UCs-brKj8wjE-fEqoWWkAA9Q

Thema: ‘Zijn we er klaar voor?’   Lezing: Jesaja 65: 17 – 25

Reageren niet mogelijk.