Uit de werkgroep Groene Kerk

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: za. 05/12/2020 - vr. 25/12/2020
Tijd: Hele dag

Locatie
Thuis

Soort van activiteit:


Vanuit de overtuiging dat geloof en de zorg voor de schepping alles met elkaar te maken hebben, stimuleert de GroeneKerkenactie geloofsgemeenschappen om hierin concrete stappen te zetten. In dit artikel vragen wij uw aandacht voor de Sinterklaascadeaus.

Sinterklaas?

Wat kan het toch weer chaos worden als het half november is en die stoomboot weer in zicht is. De ouders ruziën over de kleur van de Pieten en de kids hebben slapeloze nachten over het aantal cadeautjes dat er voor hen in die zak zal zitten. En heel eerlijk? Wij willen zo graag dat Sinterklaas weer gewoon zo’n heerlijk, kneuterig feest wordt. Net als vroeger. Kwaliteit boven kwantiteit. En vooral; gezelligheid boven alles.

Zijn er duurzame keuzes voor sinterklaascadeautjes?

Kies voor cadeautjes van duurzame materialen, zoals hout, papier, vlas of gerecyclede stoffen. Duurzaam materiaal kan hergebruikt worden. Niet-duurzame materialen belanden na een (korte) tijd op de afvalberg. Niemand zegt dat het speelgoed nieuw moet zijn, check de kringloopwinkel of het internet. Hergebruikte cadeaus zijn al gemaakt, er zijn hierdoor geen nieuwe grondstoffen nodig.

Wat kunnen wij doen?

Geef beter één keer iets kleins van goede kwaliteit dat jaren meegaat, in plaats van veel, groot, goedkoop speelgoed dat ook nog snel stuk gaat. Kies bij voorkeur voor cadeaus met een fairtrade label of een ecologisch kwaliteitslabel. Let op dat materialen van natuurlijke aard zijn, vermijd batterijen en plastic zoveel mogelijk. Geef oud speelgoed een tweede kans: lever het in bij de kringloopwinkel, of bewaar het voor een rommelmarkt.

Tips: vraag Sinterklaas om “gezond” snoepgoed uit te delen en de volwassenen bijvoorbeeld te verrassen met iets voor in de (moes)tuin of balkon, misschien is een eigen fruitboompje een idee.

Voor eventuele vragen over activiteiten van de Werkgroep Groene Kerk kunt u contact opnemen met

P. de Jong via E GroeneKerk@pgsoest.nl of T 035 6028378.

Reageren niet mogelijk.