Toekomst zien in de kerk, Leo Fijen

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: ma. 14/10/2019
Tijd: 20:00 - 22:00

Locatie
De Sleutel (achter Petrus- en Pauluskerk)

Soort van activiteit:


In zijn boek Succesverhalen in de Kerk presenteert Leo Fijen diverse initiatieven vanuit de kerk in Nederland en Vlaanderen m.b.t. vernieuwing. “Ik probeer te laten zien waar de Geest van God op een nieuwe en eigentijdse manier over ons wordt uitgestort” schrijft de journalist en programmamaker voor KRO-NCRV in de inleiding.

Een dertigtal inspirerende kerkelijke initiatieven, uit protestantse en katholieke kring, in Nederland en Vlaanderen vormen de basis voor zijn stellingname. De publicatie van het SCP-rapport Christenen in Nederland eind vorig jaar, waarin nog eens werd bevestigd dat de Nederlandse kerken leeglopen, deed hem beseffen dat we ons steeds richten op “de vraag hoeveel mensen op zondag een dienst of mis hebben bezocht. Maar dat is in wezen niet relevant, die cijfers en statistieken zijn niet belangrijk. Het gaat er om hoe de kerken een plek van verbinding zijn”.

Een gezamenlijke bezinning op verandering van deze historische benadering is wel erg op zijn plaats in de maand van de geschiedenis.

datum: maandag 14 oktober, 20.00 uur

plaats: De Sleutel

inleider: Leo Fijen

info: Jan Roest, T: 035 601 8385

Reageren niet mogelijk.