Soester Diaconale DoeDag

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: za. 15/10/2022
Tijd: 09:00 - 16:00

Locatie
Emmakerk

Soort van activiteit:


De tweede Soester Diaconale DoeDag van dit jaar vindt plaats op zaterdag 15 oktober. Tientallen vrijwilligers gaan dan een zaterdag aan de slag bij mensen die praktische hulp zeer goed kunnen gebruiken. Iedereen kan meedoen.

Vrijwilligers die hun handen willen uitsteken kunnen keuzes maken uit allerlei werkzaamheden. Ze kunnen bijvoorbeeld een tuin opknappen, een kamer schilderen, een laminaatvloertje leggen, een huis schoonmaken, wandelen met bewoners, een dagje naar de dierentuin gaan, een spelletje spelen met mensen met een beperking of koken en bakken. Het is ook mogelijk om alleen een ochtend mee te werken.

Mensen die willen meedoen, worden ingedeeld in een groep vrijwilligers. Ook is het mogelijk dat een groep of een gezin zich opgeeft om mee te doen. De hulpprojecten worden geselecteerd door de stichting Present, die samenwerkt met allerlei maatschappelijke organisaties in Soest. Die melden projecten aan bij Present.

Voor de Soester DoeDag worden die projecten in samenwerking met de diaconie van de Protestantse Gemeente Soest en de Evangeliegemeente Soest uitgezocht. De diaconie is een organisatie binnen de kerken die mensen in materiële nood ondersteuning biedt. De Soester DoeDag heeft een sterke relatie met de diaconie, want het is een voortzetting van de jaarlijkse Diaconale Doedag, die sinds 2015 wordt gehouden. De diaconie wil graag de drempel voor vrijwilligers om mee te doen slechten  en hoopt onder de nieuwe naam het evenement te verbreden.

Het zijn altijd bijzondere dagen waarbij iets in beweging komt, zo leert de ervaring, zeggen vrijwilligers die al eerder meegedaan hebben. Naast de ontmoeting met de cliënt is het ook erg leuk om met een groep mensen aan de slag te gaan. De ontmoeting vooraf en achteraf met alle deelnemers, die dan hun ervaringen kunnen delen, wordt ook steeds gewaardeerd.

De kick-off van de DoeDag start dit jaar in de Emmakerk aan de Regentesselaan in Soest op zaterdag 15 oktober om 09.00 uur, waarna tegen 09.30 uur de projectteams naar hun locatie gaan, onder leiding van een coördinator van de groep. Deelnemers zorgen zelf voor eten. Voor koffie, thee en frisdrank wordt gezorgd. Om 16.00 uur wordt de dag afgesloten in dezelfde kerk. Opgave is mogelijk tot en met 25 september op www.soesterdoedag.nl

Reageren niet mogelijk.