PaasChallenge 2021 geannuleerd

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: za. 03/04/2021 - ma. 05/04/2021
Tijd: 13:00 - 17:00

Locatie
De Open Hof

Soort van activiteit:


QR-code-speurtocht geannuleerd

Helaas heeft de overheid geen toestemming gegeven voor dit evenement

Dit jaar kun je het paasverhaal op een heel bijzondere manier beleven door het lopen van een QR-code-speurtocht. Haal in De Open Hof in het paasweekend van 3, 4, 5 april tussen 13.00-17.00 uur de speurtocht op. Kies een historische figuur uit de tijd van Jezus en ontdek voor welke keuzes dit personage in die tijd stond. Vind de juiste route en denk na over de inhoud van het paasverhaal.

Wil je liever wandelen en kijken naar mooie foto’s? Dan hangen er op verschillende adressen prachtige foto’s van de Weg der Hoffnung (De weg van de hoop). Je scant de QR-code, beluistert het fragment en wandelt naar de volgende locatie. Welke foto spreekt jou het meeste aan van de lijdensweg van Jezus? En welke hoop put jij hier uit?

Voor wie?

 • De speurtocht is geschikt voor alle leeftijden vanaf 10 jaar. Nodig je kind/kleinkind vooral uit om dit wandelavontuur samen aan te gaan.

Wat neem je mee?

 • Een opgeladen smartphone, eventueel met powerbank.
 • QR-code-scanapp op je smartphone.
 • Oortjes voor je mobiele telefoon of een koptelefoon (een aanrader!)
 • Pen/Potlood

Wat krijg je?

 • Tussen 13.00-17.00 uur in De Open Hof de instructie en de routekaart.
 • Een verrassende wandeling van ongeveer 3,5 kilometer waarmee je een uurtje bezig bent.
 • Je bent geestelijk en lichamelijk gesterkt.
 • Na afloop een klein presentje en een voldaan gevoel.

Borging coronaregels

 • Je kiest zelf je tijdstip tussen 13.00-17.00 uur.
 • Als gezin kun je de wandeling lopen.
 • In 2-tallen met 1,5 meter afstand kun je de wandeling lopen.(En alleen kan altijd natuurlijk!)
 • Jongeren van 12-18 jaar mogen in een groepje de wandeling doen, zij hoeven geen 1,5 meter afstand te houden.
 • Bij klachten blijf je thuis.
 • Houd 1,5 meter afstand van mensen die niet uit jouw huishouden bestaan.
 • Als er te veel mensen bij een adres staan, wacht dan op afstand.
 • Voorkom groepsvorming.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met

Saskia van der Vight saskiavogelaar@hotmail.com 06-19836826

Adriaan Vonk vonka@kpnmail.nl 06-54924695

Gerrit Bons gijsbons@hotmail.com 06-51120306

Teun van Noorloos tlvannoorloos@gmail.com 06-24778829

Meer achtergrondinformatie kun je vinden door op deze link te klikken.

Normaal gesproken wordt de PaasChallenge gemaakt voor jongeren in de leeftijd van 10 tot 18 jaar, maar deze editie is geschikt voor bijna alle leeftijden. De PaasChallenge bestaat dit jaar uit een combinatie van een QR-code-speurtocht en een escaperoom. Natuurlijk kent de PaasChallenge weer de vertrouwde diepgang. Je duikt diep in de historische achtergrond van het paasverhaal en voelt jezelf een karakter uit de tijd van Jezus. Je kiest vooraf één van de vier historische figuren uit de tijd van Jezus en volgt de daarbij horende QR-codes. Eigenlijk zijn het vier tochten ineen omdat je elk karakter apart kunt spelen. Tijdens de tocht los je puzzels op om te raden op welke locatie je bent in ‘Jeruzalem’. En je maakt keuzes die ‘jouw’ karakter zou maken. Wat zou je doen als je in de schoenen van jouw karakter zou staan?

De PaasChallenge bestaat uit negen locaties in vier verhaallijnen, vier puzzels, vier ontmoetingen met vier keuzemomenten en twee belevingslocaties met opdrachten.

Theologische achtergrond PaasChallenge

De PaasChallenge is gebaseerd op de theologie van de bekende Britse theoloog N.T. Wright en zijn boek Broken signposts. In dit boek laat Wright zien dat alle mensen een verlangen hebben naar een goed leven op het gebied van bijvoorbeeld liefde, recht, vrijheid en spiritualiteit. (Wright noemt acht gebieden, maar in de PaasChallenge gebruiken we deze vier gebieden.) Deze verlangens zijn wegwijzers naar het goede leven, maar zijn in onze werkelijkheid gebroken, vandaar broken signposts. In de PaasChallenge volg je een van de vier karakters uit de laatste dagen van Jezus’ leven en ontdek je welke wegwijzer gebroken is. Dit leidt uiteindelijk naar het kruis van Jezus, maar ook naar een hoopgevend herstel van de wegwijzer. Je ontmoet namelijk ook Jezus in zijn levenswijsheid, zijn sterven en opstanding. En aan het einde krijg je een uitnodiging om met Jezus mee te doen in zijn nieuwe wereld.

 

Reageren niet mogelijk.