Muzikaal Avondgebed

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: wo. 08/04/2020
Tijd: 19:15 - 20:00

Locatie
Oude Kerk

Soort van activiteit:


Midden in de week, na het luiden van de klokken om troost en hoop, is er via Kerkdienstgemist een uitzending van een muzikaal avondgebed vanuit De Oude Kerk. Uit de wereld van de kloosters stamt de traditie van het bidden van de psalmen. Steeds staat een psalm centraal: gelezen, omspeeld, gereciteerd, vergezeld van een antifoon, een orgelwerk, een liedtekst, een gedicht. Twintig minuten, net genoeg om stil te worden, op adem te komen, de psalm te bidden en weer verder te kunnen in deze ándere tijden.

Gonny van der Maten, kerkmusicus van de PGS, bespeelt het Van Gruisen-Van Oeckelenorgel en ds. Kees Bregman draagt bij met psalmlezing en gebeden. Ger Vos doet de opname en Remco Bakker verzorgt de techniek. Laat je meenemen in deze midweekse ‘pauze’! Over Pasen heen tot de zondag na Pinksteren zullen we dit Avondgebed rond de psalm van de zondag uitzenden.

De uitzending is te beluisteren via https://kerkdienstgemist.nl/stations/687-De-Oude-Kerk-Soest

en via de app CHRCH; dat kan ook op een later tijdstip.

Komende woensdag staat het Avondgebed in het teken van de psalm van Goede Vrijdag: Psalm 22, het gebed van de Gekruisigde ‘Waarom hebt Gij mij verlaten?’ Waarom, dat is, om met de dichter te spreken, een ‘eeuwige vraag’. Goed om bij stil te staan en stil van te worden.

Gonny van der Maten speelt Herzlicht thut mich verlangen (mel. O Haupt voll Blut und Wunden) van Johannes Brahms (1833-1897) en Ick wil mij gaan vertroosten van Johann Th. Lemckert (*1940). Het kyrie uit Psalm 51 van Jan Valkestijn klinkt en de Geneefse psalm in de zetting van Claude Goudimel (1514-1572).

Reageren niet mogelijk.