Muzikaal avondgebed

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: wo. 24/03/2021
Tijd: 19:15 - 20:00

Locatie
Oude Kerk

Soort van activiteit:


Komende woensdag is het muzikaal avondgebed een jaar rond. We zijn weer aangeland bij de psalm voor Palmzondag: psalm 24, het lied van de intocht van de Messias. Achter de schermen is er beraad hoe dit wekelijkse moment van muziek en psalmgebed voortgezet kan worden. U hoort er zeker van!

Dit avondgebed opent met De aarde en haar volheid (Ps.24), een bewerking van de Geneefse melodie door Wilbert Berendsen (* 1971). Gonny van der Maten speelt dezelfde melodie in een zetting van Claude Goudimel (1514-1572). Na de overweging klinkt Herzliebster Jesu van Joh. Brahms (1833-1897) en tot slot het Choralvorspiel und Fuge über “O Traurigkeit, o Herzeleid”, eveneens van Joh. Brahms).

Rens Bijma verzorgt de psalmlezing en de overweging. Ger Vos en Remco Bakker doen de techniek. Wilma Nauta verzorgt de orde van dienst voor publicatie. Deze is beschikbaar via de App CHRCH. De uitzending is (ook op een later tijdstip) te beluisteren via de app CHRCH en via kerkdienstgemist > kanaal DOK. De blauwe link hierboven bevat de juiste verwijzing naar internet.

Reageren niet mogelijk.