Aswoensdagviering

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: wo. 17/02/2021
Tijd: 19:00 - 20:00

Locatie
Oude Kerk

Soort van activiteit:


We beginnen de veertigdagentijd met een orgelvesper op de Aswoensdag. Een fysiek askruisje is niet mogelijk, maar we staan wel stil bij de betekenis van de as: teken van onze gebrekkigheid en sterfelijkheid, teken ook van reiniging en nieuw leven. Vanuit de vergankelijkheid van ons bestaan worden we geroepen tot nieuw leven in verbondenheid met Christus. Zo is Pasen al in de kiem aanwezig op deze eerste dag van de Veertigdagentijd. Hieronder leest u hoe u kunt meedoen in deze viering.

Gonny van der Maten bespeelt het orgel en er klinken psalmen, in tekst en muziek: psalm 69 en psalm 103, waarin de diepte van ons leven wordt uitgeschreeuwd én de liefde van de Eeuwige die ons daaruit omhoogtilt. Ook horen we een preludium van Bach en de vesper wordt besloten met Alles wat over ons geschreven is, lied 536, eerst met spreekstem en orgel, tot slot in een bewerking van Anton Pauw.

Ouderling is Janny Mook, lector Marian Solleveld, Frans Hoogeweg leidt het vuur en voorganger is pastor Janneke Bron.

Ger Vos en Remco Bakker doen de techniek. Wilma Nauta verzorgt de orde van dienst voor publicatie. Deze is beschikbaar via de App CHRCH.

De uitzending is (ook op een later tijdstip) te beluisteren via de app CHRCH en via kerkdienstgemist. De blauwe link hierboven bevat de juiste verwijzing naar internet!

Reageren niet mogelijk.