Muzikaal avondgebed

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: wo. 15/07/2020
Tijd: 19:15 - 19:45

Locatie
Oude Kerk

Soort van activiteit:


Podcast

De Muzikale Avondgebeden hebben een vervolg gekregen in de zomerperiode. Alle aandacht gaat naar de psalm van de komende zondag, gelezen in verschillende versies en omspeeld met verschillende orgelwerken, waaronder altijd de Geneefse melodie in de zetting van Goudimel.

Komende woensdag verzorgt Gonny van der Maten de muziek in het muzikale Avondgebed vanuit De Oude Kerk. Centraal staat de psalm voor de vijfde zondag van de zomer, Psalm 138. “Al is mijn weg vol gevaren, u houdt mij in leven. Uw trouw duurt eeuwig, laat het werk van uw handen niet los.” (Ps. 138:7,8)

Gespeeld wordt nr. 5 uit de Kleine Preludiën und Fugen, die in G maj, toegeschreven van Johann Sebastian Bach (1685-1750), maar misschien werk van een leerling. De Geneefse melodie klinkt in de zetting van Claude Gaudimel (1510-1572) en in een bewerking van Hans van Nieuwkoop (*1948) en tot slot horen we het ‘Nachspiel’ van Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847).

Pastor Janneke Bron verzorgt de psalmlezing en de overweging. Ger Vos en Remco Bakker verzorgen de techniek.De complete liturgie is beschikbaar via de App CHRCH. De uitzending is (ook op een later tijdstip) te beluisteren via https://kerkdienstgemist.nl/stations/687-De-Oude-Kerk-Soest en via de app CHRCH.

 

Reageren niet mogelijk.