Mozarts Requiem

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: za. 18/03/2023
Tijd: 20:30 - 22:00

Soort van activiteit:


Op 18 maart voert Koor De Stemming het Requiem van Mozart uit in de Oude Kerk in Soest. Met solisten Kirila Kraal, Åsa Olsson, Michael Bennett en Reuben Willcox en orkest wordt het publiek meegevoerd tussen hemelse hoop en onaardse angst in Mozarts meesterwerk.

Het lijkt misschien niet de feestelijkste keuze voor een jubileum, maar voor Koor De Stemming is het Requiem het uitgelezen stuk om het vijfentwintigjarig bestaan te vieren. Het was de eerste grote uitvoering van het koor toen het een kwarteeuw geleden als jongerenkoor startte onder leiding van Simon Schouten. Inmiddels is het koor van vader op zoon overgegaan, naar Amsterdam verhuisd en heeft het een breed repertoire opgebouwd, van Bachs Hohe Messe tot romantische stukken van Brahms, en van Andriessen tot Sweelinck. Dat rijke repertoire klinkt als het aan De Stemming ligt niet alleen in prachtige kerken, maar ook graag op guerilla-achtige wijze op straat of in het café.

Het doel van dirigent Joost Schouten is zowel de zanger, de musicus als het publiek muziek te laten ontdekken, zich erover te verwonderen en te laten beroeren. Met dank aan deze unieke artistieke benadering en meesterlijke inspiratie lukt het al vijfentwintig jaar lang om samen muziek te maken.

Geweldige solisten zullen deze uitvoeringen opluisteren. Kirila Kraal is sopraan, in 2011 aan het Conservatorium van Amsterdam afgestudeerd. Ze zong eerder operarollen zoals Dido (Purcell) en La Contessa en 1e Dame (Mozart). De van oorsprong Zweedse mezzosopraan Åsa Olsson vertolkt zowel sopraan-, mezzo- als altsolopartijen in zeer uiteenlopende genres en stijlen in Nederland en op internationale podia. Ze werkte samen met talloze dirigenten en componisten als Reinbert de Leeuw en Merlijn Twaalfhoven. Tenor Michael Bennett begon zijn muzikale carrière als koorzanger in Westminster Abbey. Later studeerde hij aan het conservatorium Royal Northern College of Music in Manchester. Bennett zingt van Mozart tot Glass in heel Europa. Ook Reuben Wilcox komt uit Engeland, waar hij aan de Guildhall School of Music in London gestudeerd heeft alvorens zich bij Juilliards in New York en de Hogeschool voor Muziek in Mannheim verder te ontwikkelen. Hij zong bij diverse grote Europese gezelschappen, zoals de Akademie für alte Musik Berlin.

Na deze twee uitvoeringen zal het koor eind van het jaar ook een grootse ‘meezingversie’ van het Requiem organiseren, waar alle oud-leden en enthousiaste fans aan mee kunnen doen.

Kaarten à 15 euro zijn verkrijgbaar via info@koordestemming.nl
Kinderen zijn welkom, en hoeven geen kaartje te kopen.

Zaterdag 18 maart 2023, 20:30 – Oude Kerk, Torenstraat 1, Soest
Zondag 19 maart 2023, 16:30 – Waalse Kerk, Walenpleintje 159, Amsterdam

[Sassy_Social_Share]

Reageren niet mogelijk.