Kerstavondviering

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: za. 24/12/2022
Tijd: 20:00 - 21:30

Locatie
De Open Hof

Soort van activiteit:


in De Open Hof: ‘Goed nieuws!’

Op zaterdag 24 december 20.00 uur, organiseert Zin in Soest een zeer bijzondere kerstviering in de grote zaal van De Open Hof. Voor deze viering is het befaamde melodische slagwerkensemble SDG uit Ommen uitgenodigd. Dit ensemble is vele malen Nationaalkampioen en Wereldkampioen op het Wereld Muziek Concours Kerkrade geworden. Zij zullen op deze avond met een kleiner ensemble met 17 muzikanten aanwezig zijn en met hun marimba’s, vibrafoons, xylofoons, buisklokken, drums en verschillende percussie-instrumenten een eigen kleur geven aan deze kerstviering, die anders dan anders zal zijn. De klanktoetsen van de grote concertmarimba’s zullen prachtige donkere en warme klanken laten horen.

Vanzelfsprekend zullen we met elkaar de bekende kerstliederen zingen, begeleidt door Gert Muts op vleugel en het slagwerkensemble. Daarnaast zal het slagwerkensemble enkele kerstwerken laten horen.

Verder werken mee: Rianne Kruizinga, Niels Kruizinga, Bart Koenen en ds.Gerrit Olsman.

Het thema voor deze kerstviering luidt: ‘Goed Nieuws!’ Wat kun je een behoefte hebben aan goed nieuws! Nieuws dat je opbeurt, dat je vrolijk maakt. Nieuws waar je blij van wordt.

Want de berichten die de diverse media uitzenden zijn over het algemeen niet vrolijk makend. Met Kerst vieren we dat een kleine gebeurtenis tot een grote verandering kan leiden. De geboorte van een kind geeft hoop op een nieuwe toekomst. Dat gold voor Maria en Jozef, maar dat geldt ook nog steeds voor ons. Met Kerst vieren we het goede nieuws dat Jezus geboren is.

Iedereen is van harte welkom in deze bijzondere Kerstviering! Omdat er ook voor kinderen veel te zien en te beleven valt is er gekozen voor het tijdstip van 20.00 uur. De zaal gaat open om 19.30 uur. Toegang is vrij en na afloop van de viering is er glühwein en warme chocolademelk.

Reageren niet mogelijk.