Kerkennacht Soest

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: vr. 21/06/2019 - za. 22/06/2019
Tijd: 18:00 - 01:00

Locatie
Wilhelminakerk

Soort van activiteit:


Is dit óók kerk?

Op vrijdag 21 juni is het weer Kerkennacht. Een aantal geloofsgemeenschappen in Soest laat zien dat je onder het motto ‘Is dit óók kerk?’ in hun kerk verrassende dingen kunt beleven. Uniek is dit jaar dat ook islamitische gebedshuizen meedoen. Een goede kans om eens binnen te kijken in een karakteristieke gebouw waar je regelmatig langs rijdt.

Er is een route langs de gebedshuizen die deze avond de deuren open zetten. Iedere geloofsgemeenschap heeft een eigen programma van maximaal drie kwartier. De programma’s volgen elkaar op zodat u aan alles mee kunt doen, maar ook kunt instappen of uitstappen op een tijd die u uitkomt.

De start is om 18.00 uur met het doorlopen van een labyrint in de Wilhelminakerk, Soesterbergsestr. 18. Het programma gaat verder met een Vesperviering in de Petrus en Pauluskerk, waarna u in de Schuilplaats moderne en oude liederen kunt horen en meezingen. Vervolgens wordt in de Fatihmoskee uit de Koran gereciteerd, in De Open Hof een workshop popmuziek en geloven gegeven. Het Apostolisch Genootschap laat ons nadenken over zelfbewust samenleven. We sluiten de Kerkennacht om middernacht af in het Turks Nederlands Cultureel Centrum waar de uitleg gegeven wordt van de recitatie eerder op de avond.

Programma op 21 juni

Wanneer Waar Wat
18.00 uur Wilhelminakerk, Soesterbergsestraat 18 Labyrint doorlopen
19.00 uur Petrus en Pauluskerk, Kerkplein 2 Vespers
20.00 uur Schuilplaats, Gaesbeekerhof 1A Zang en muziek
21.00 uur Fatihmoskee, Verbindingsweg 2 Koranrecitatie
22.00 uur De Open Hof, Veenbesstraat 2 Workshop popmuziek en geloven
23.00 uur Apostolisch Genootschap, Talmalaan 44 Zelfbewust samenleven
24.00 uur Turks Nederlands Cultureel Centrum, Van Goyenlaan 90 Uitleg Koranrecitatie

Reageren niet mogelijk.