Kerkdienst thuis

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: zo. 05/04/2020
Tijd: Hele dag

Locatie
Thuis

Soort van activiteit:


Het is ook mogelijk om thuis een huiskamerviering te houden of zelfs een kliederkerk. Hieronder een uitgewerkte liturgie voor een viering in huiskring of een kliederkerk thuis over het thema Storm.

De berg afdalen – Viering in huiskring

Kliederkerk thuis – Storm

Werkvormen voor kinderen en jongeren

Jong Protestant heeft een aantal werkvormen gemaakt die in deze periode kunnen helpen om op allerlei manieren kerk te zijn met kinderen en jongeren. Zo kun je samen als gezin, groeigroep, jeugdclub, kring of met een aantal gezinnen nadenken over wie God is en zo geloof, hoop en liefde ontdekken met deze diverse werkvormen.

Een aantal tips, aangereikt door jeugdwerker Barbara Broeren

Via creatiefkinderwerk.nl biedt Matthijs Vlaardingerbroek een interactief kinderprogramma aan. Voor elke zondag komt er een nieuw programma online met filmpjes, opdrachten, spelletjes, proefjes en gesprek.

Bij de jeugdkerk wordt gebruik gemaakt van het materiaal van Young & Holy. Hoewel hun programma gemaakt is voor een groep jongeren, is het met wat creativiteit prima te gebruiken in het gezin en ter inspiratie voor ouders. Download: Young & Holy Geloofsgesprek Coronavirus

Naast allerlei kerkdiensten voor volwassenen zendt ook EO BEAM (jongeren organisatie van de EO) online, via YouTube op zondagochtend een dienst uit. Info via eo.nl/beam.

De uitgever van ‘Kind op zondag’ is zo vriendelijk geweest om de website open te zetten, zodat de kinderen samen met hun ouders aan dit project verder kunnen gaan. Ga naar https://www.kindopzondag.nl/digitaal/

Ds. Dirk-Jan Bierenbroodspot biedt een uitgebreide handreiking aan om de Stille Week thuis te vieren.

Collecte

U kunt uw gaven in de kerkdienst thuis overmaken met internetbankieren:

Diaconie       banknr.  NL90 RABO 0304 7253 90

Kerk               banknr.  NL33 RABO 0359 9048 66

of uw collectebon in een enveloppe sturen naar het Kerkelijk Bureau, Vredehof 2, 3762 DV Soest.

De Givt App biedt ook een oplossing om zonder contant geld, toch te geven. Net als met contant geld blijf je met Givt anoniem en bepaal je zelf hoeveel je wilt. De Givt App werkt bij de collecte in de kerk en aan de deur, maar kan ook prima gebruikt worden om thuis een gift voor meerdere collectes te doen. De kerk bestemd het bedrag van uw 1e collecte voor de Diaconie, de 2e collecte is voor de kerk en in de veertigdagentijd is de 3e collecte voor de vastenpot.

Lees meer

Reageren niet mogelijk.