Kerkdienst thuis

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: zo. 22/03/2020
Tijd: Hele dag

Locatie
Thuis

Soort van activiteit:


Het is ook mogelijk om thuis een huiskamerviering te houden of zelfs een kliederkerk. Hieronder een uitgewerkte liturgie voor een viering in huiskring of een kliederkerk thuis over het thema Storm.

De berg afdalen – Viering in huiskring

Kliederkerk thuis – Storm

Werkvormen voor kinderen en jongeren

Jong Protestant heeft een aantal werkvormen gemaakt die in deze periode kunnen helpen om op allerlei manieren kerk te zijn met kinderen en jongeren. Zo kun je samen als gezin, groeigroep, jeugdclub, kring of met een aantal gezinnen nadenken over wie God is en zo geloof, hoop en liefde ontdekken met deze diverse werkvormen.

Een aantal tips, aangereikt door jeugdwerker Barbara Broeren

Via creatiefkinderwerk.nl biedt Matthijs Vlaardingerbroek een interactief kinderprogramma aan. Voor elke zondag komt er een nieuw programma online met filmpjes, opdrachten, spelletjes, proefjes en gesprek.

Bij de jeugdkerk wordt gebruik gemaakt van het materiaal van Young & Holy. Hoewel hun programma gemaakt is voor een groep jongeren, is het met wat creativiteit prima te gebruiken in het gezin en ter inspiratie voor ouders. Download: Young & Holy Geloofsgesprek Coronavirus

Naast allerlei kerkdiensten voor volwassenen zendt ook EO BEAM (jongeren organisatie van de EO) online, via YouTube op zondagochtend een dienst uit. Info via eo.nl/beam.

Reageren niet mogelijk.