Kerkdienst PGS

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: zo. 06/12/2020
Tijd: 10:00 - 11:15

Locatie
Wilhelminakerk

Soort van activiteit:


Kerkdienst met kerkgangers en via Kerk TV 

Er is een beperkt aantal bezoekers toegestaan, aanmelden is nodig, zie registratie onderaan deze pagina.

Voorganger: ds. Wim Kievit; organist: Martijn Griffioen

Op deze tweede zondag van de Advent lezen we uit Johannes 1:19-28 en beluisteren we ‘het getuigenis’ van Johannes de Doper. Dit getuigenis ontvouwt zich in een ietwat vreemd gesprek tussen De Doper en een delegatie priesters en Levieten uit Jeruzalem. Wie ben je, vragen ze aan Johannes. Hij maakt zich niet direct bekend, maar laat allereerst weten wie hij niet is. Uiteindelijk legt hij zijn kaarten op tafel en zegt: ‘Ik ben de stem die roept in de woestijn’. Maar wat bedoelt hij daarmee ? Wat kunnen wij er mee ? Welke stem is in ons leven leidend? Het lied van Stef Bos ‘Geef licht’ zet de toon van deze viering. Daarnaast beluisteren we een aantal bekende Adventsliederen en verzorgt Martijn Griffioen een muzikaal intermezzo.

De viering kan door een beperkt aantal kerkgangers worden bijgewoond. Aanmelden is verplicht, handen sproeien bij binnenkomst, 1,5 meter afstand consequent aanhouden, gezondheidsvragen beantwoorden, mondkapje dragen tijdens het lopen en geen gemeentezang.

Kaars

In de kerk brandt de Paaskaars. Aan het begin van de viering word je uitgenodigd om zelf thuis een kaars aan te steken en ook daar het licht van Christus te laten branden. Een teken dat we in Christus met elkaar verbonden zijn.

De complete orde van dienst is te vinden op de app CHRCH – meld je aan bij Jaap Gaasenbeek (j.gaasenbeek@hetnet.nl) als je dit kanaal nog niet gebruikt.

Voor de kinderen

Als je thuis samen aan de slag wilt rond dit onderwerp, kijk dan eens hier: https://www.kinderwoorddienst.nl/ en klik op ‘zondag 25 oktober 2020’

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Reageren niet mogelijk.