Kerkdienst PGS

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: zo. 13/12/2020
Tijd: 10:00 - 11:15

Locatie
Wilhelminakerk

Soort van activiteit:


Kerkdienst via Kerk TV 

Er is een beperkt aantal bezoekers toegestaan, aanmelden is nodig, zie reservering onderaan deze pagina.

Voorganger: ds. Marjan v.d. Wal. Op deze derde adventszondag kleurt de liturgische kleur paars even roze. Dat zien we zeker terug in de lezing die zondag gelezen wordt uit het Oude Testament: Jesaja 35,1-10. Het is een herinnering dat God de weg vrijmaakt voor de Messias. In de lezing uit Mattheus 11,2-11 wordt de verwachting van de nieuwe tijd duidelijk in de belichaming van Johannes. Toch kent Johannes onzekerheden; Is Jezus echt de beloofde Messias? Naast deze lezingen zingen we adventsliederen en worden daarbij muzikaal ondersteund door Martijn Griffioen (orgel en piano), Ida ten Brinke, Ans Verhart, Gerjan Bouwmeester en Adriaan Vonk (zang).

De viering kan door een beperkt aantal van 30 kerkgangers worden bijgewoond. Aanmelden is verplicht, handen sproeien bij binnenkomst, 1,5 meter afstand consequent aanhouden, gezondheidsvragen beantwoorden, mondkapje dragen tijdens het lopen en geen gemeentezang.

Kaars

In de kerk brandt de Paaskaars. Aan het begin van de viering word je uitgenodigd om zelf thuis een kaars aan te steken en ook daar het licht van Christus te laten branden. Een teken dat we in Christus met elkaar verbonden zijn.

De complete orde van dienst is te vinden op de app CHRCH – meld je aan bij Jaap Gaasenbeek (j.gaasenbeek@hetnet.nl) als je dit kanaal nog niet gebruikt.

Voor de kinderen

Als je thuis samen aan de slag wilt rond dit onderwerp, kijk dan eens hier: https://www.kinderwoorddienst.nl/ en klik op ‘zondag 25 oktober 2020’

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Reageren niet mogelijk.