Kerkdienst PGS

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: zo. 20/09/2020
Tijd: 10:00 - 11:00

Locatie
Wilhelminakerk

Soort van activiteit:


Kerkdienst met kerkgangers en Kerk TV

m.m.v. ds. Wim Kievit, voorganger; Terry Hamberg, organist

Aanmelden kan t/m zaterdag (is niet verplicht, maar de capaciteit is circa 100 zitplaatsen) via
reserveringen/registratie (zie onderaan pagina) of T 035 6013759 bij Wilhelminakerk/de Rank.

In deze community-viering sluiten we aan bij het thema van de Vredesweek ‘Vrede verbindt verschillen’, en maken we een begin met een serie diensten rond het Bijbelboek Daniël. Het verhaal uit het eerste hoofdstuk (vs. 1-16) vertelt hoe Daniël en zijn vrienden aan het hof van de koning van Babylonië ruimte proberen te vinden zichzelf te blijven en hun geloof trouw te blijven. Het verhaal blijkt actueler dan je misschien zou denken. In deze viering bespeelt Terry Hamberg het orgel, zingt Fred Heidinga het lied ‘Geef vrede door van hand tot hand’ (LB 1014) en beluisteren we via internet een aantal liederen (w.o. Hillsong Worship). Met de kinderen luisteren en kijken we naar het lied ‘Speeltuin’ van Marco Borsato.

Kaars

In de kerk brandt de Paaskaars. Aan het begin van de viering word je uitgenodigd om zelf thuis een kaars aan te steken en ook daar het licht van Christus te laten branden. Een teken dat we in Christus met elkaar verbonden zijn.

De complete orde van dienst is te vinden op de app CHRCH – meld je aan bij Jaap Gaasenbeek (j.gaasenbeek@hetnet.nl) als je dit kanaal nog niet gebruikt.

Kindernevendienst

Ken je dat, dat je echt geen zin hebt in het eten dat voor je neus staat. Dat je liever wat anders eet dan wat er voor je gemaakt is. Dat heeft Daniël ook. Hij wilde het eten dat op zijn bord lag absoluut niet eten. Waarom niet? Hier gaan wij in de kindernevendienst een verhaal over vertellen. Want is het belangrijk dat je soms wel iets eet wat je eigenlijk niet zo lekker vindt? Na dit verhaal gaan wij verschillende smaken onderzoeken. Ja… we gaan proeven! Misschien is het handig als je een eigen theedoek meeneemt die je kunt gebruiken als blinddoek. (i.v.m. covid-19). Maar dat is niet alles wat we gaan doen. We gaan ook nog iets kleien, maar wat dat gaat worden houden we nog even geheim. Wil je weten wat het wordt? Kom dan gezellig langs! Je bent van harte welkom. Zien we je zondag?

De kinderen van de nevendienst zijn gewend om over het verhaal iets te maken, maar afgelopen zondagen hadden we een ander doel. Ze hebben potjes versierd en geprobeerd deze na de dienst aan de kerkgangers te verkopen. Dat is gelukt! Enthousiast gingen alle potjes over tafel en brachten 135 euro op voor de huisjes van Jeugddorp De Glind. De komende tijd zult u vaker de kinderen bij de deur zien staan als ze weer aan het werk zijn geweest voor het diaconaal project! Hartelijk dank!

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Reageren niet mogelijk.