Kerkdienst PGS

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: zo. 06/09/2020
Tijd: 10:00 - 11:00

Locatie
Wilhelminakerk

Soort van activiteit:


voorganger: ds. Wim Kievit, pianist: Theo van der Woude

In deze zogenoemde ‘community-viering’ speelt Niels Kruizinga de monoloog ‘een onrustige ziel’, een soort spiegelverhaal bij Markus 10: 17-22. Daarnaast lezen we Psalm 62: ‘Alleen bij God vindt mijn ziel haar rust’. De liederen die we via You Tube beluisteren (zingen is nog niet toegestaan), komen uit verschillende zangtradities. De livemuziek wordt verzorgd door Theo v.d. Woude (piano) en Rachel v.d. Woude (fluit). In de preek gaat het over de ziel. ‘Wat is je ziel eigenlijk en waar komt die onrust toch vandaan? In de psalm lezen we dat David met zijn ziel in gesprek gaat en deze tot rust maant: ‘Jij, ziel van mij, zwijg’. En dan, wat gebeurt er dan? En waarom bij God? Voordat de kinderen naar de nevendienst gaan, beluisteren we een ‘beweeglijk’ zegenlied. We hopen dat u, dat jij er (op anderhalve meter) bij bent. Van harte welkom.

Kindernevendienst

Wat is het naar, als je een echte ruzie hebt met je vriendje of vriendinnetje. Ruzies beginnen vaak met iets kleins. Daarna worden ze groter… en groter. Tijdens de kindernevendienst horen jullie hoe Jezus met zijn leerlingen en met de mensen, die naar hem kwamen luisteren praat over ruzies die ze met elkaar maken.

Vorige week heeft een aantal kinderen potjes versierd, die ze na de dienst hebben verkocht. Het geld, dat ze ervoor kregen, is bestemd voor de huisjes in De Glind, waar grote kinderen mogen wonen, die daar leren voor zichzelf te gaan zorgen. Ook deze zondag gaan we weer potjes maken en verkopen.

Aanmelden

Deze viering kan worden bijgewoond door maximaal 100 kerkgangers. Aanmelden kan t/m zaterdag (maar is niet verplicht) via de registratie onderaan deze pagina of via tel. 6013759 bij Wilhelminakerk/de Rank.

Komt u ‘op de bonnefooi’, dan kan het zijn dat de kerk al ‘vol’ is. Bij binnenkomst reinigt u uw handen en vult u uw naam en telefoonnummer in op de contactenlijst, zodat we in geval van besmetting iedereen kunnen berichten. Vanzelfsprekend houden we allemaal de richtlijnen van het RIVM en de rijksoverheid aan: bij klachten thuisblijven, anderhalve meter afstand houden, geen handen schudden. In de Wilhelminakerk zijn looproutes aangegeven: er is éénrichtingverkeer in de gangpaden. In deze dienst kan (nog) niet worden gezongen en er is geen koffiedrinken na de dienst. Maar toch zijn we samen, in de kerk en thuis!

De kerkdienst is ook mee te beleven via Kerk TV

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Reageren niet mogelijk.