Kerkdienst PGS

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: zo. 06/12/2020
Tijd: 10:00 - 11:00

Locatie
De Open Hof

Soort van activiteit:


Kerkdienst via You Tube (vooraf opgenomen)

Wat is het beste nieuws dat je kunt bedenken? Op welk nieuws zou je hopen, voor jezelf of voor anderen in de wereld? Daar denken we aan in deze adventstijd. We leven toe naar de geboorte van Jezus, die licht en vrede brengt. Dat is goed nieuws voor de hele wereld – misschien wel het beste nieuws dat we kunnen krijgen.

In de verhalen van de adventstijd speelt goed nieuws een belangrijke rol. Johannes de Doper heeft goed nieuws voor de mensen, als hij vertelt dat je opnieuw mag beginnen. Op de derde zondag lezen we uit het Eerste Testament, uit het boek Jesaja. Jesaja heeft goed nieuws voor de toekomst. De week daarna horen we over de engel Gabriël, die aan Maria vertelt dat zij de moeder wordt van Gods zoon.

Aan deze vieringen werken mee: Gert Muts; orgel/vleugel, Tjalling Roosjen; klavecimbel, Imme Lautenbach; fluit/zang, Wim Koedijk; zang, Niels Kruizinga; toneel en ds. Gerrit Olsman.

Lezing tweede advent: Johannes 1:19-28. Thema: ‘Wie ben jij dan wel?

Johannes de Doper wordt door priesters en Levieten ondervraagd: Ben jij de Messias? Johannes vertelt dat hij dat niet is: na hem komt iemand die veel belangrijker is.

Deze dienst is te zien en te horen via het YouTube-kanaal van de PGS

https://www.youtube.com/channel/UCs-brKj8wjE-fEqoWWkAA9Q

Reageren niet mogelijk.