Kerkdienst PGS

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: zo. 29/11/2020
Tijd: 10:00 - 11:15

Locatie
Wilhelminakerk

Soort van activiteit:


Kerkdienst met Kerk TV 

Er is een beperkt aantal bezoekers toegestaan, aanmelden is nodig, zie registratie onderaan deze pagina.

Voorganger: ds. Kees Bregman; cantor-organist Gonny van der Maten m.m.v. enkele zangers; ouderling van dienst: Iemkje Doesburg; lector: Coby Hoogendoorn; techniek: Wijgert Teeuw.

Op de eerste zondag van Advent is het trefwoord ‘Ontwaken’, uit een zinnetje van Paulus volgens de klassieke brieflezing, Romeinen 13:8-14. “U kent de huidige tijd: het moment is gekomen waarop u uit de slaap moet ontwaken, want de redding is ons meer nabij dan toen we tot geloof kwamen. De nacht loopt ten einde, de dag nadert al. Laten we ons daarom ontdoen van de praktijken van de duisternis en ons omgorden met de wapens van het licht.” Advent is een tijd van wachten. Nu is wachten doorgaans geen inspirerende bezigheid. Behalve wanneer we anders tegen de tijd en ons beleven daarvan kunnen aankijken. Dat ándere benoemt Paulus als ‘wakker worden’ en ‘aankleden’! Dat maakt Advent tot een energieke tijd. We leven maar niet wat in het wilde weg, maar we leven toe naar de doorbraak van het Licht in de persoon van Jezus Messias.

Bij het begin en tot besluit van deze viering speelt Gonny van der Maten bewerkingen van Jan Welmers (*1937) van het adventslied ‘Nu komm’ der Heiden Heiland’ (Kom tot ons, de wereld wacht – LB 433).

Kaars

In de kerk brandt de Paaskaars. Aan het begin van de viering word je uitgenodigd om zelf thuis een kaars aan te steken en ook daar het licht van Christus te laten branden. Een teken dat we in Christus met elkaar verbonden zijn.

De complete orde van dienst is te vinden op de app CHRCH – meld je aan bij Jaap Gaasenbeek (j.gaasenbeek@hetnet.nl) als je dit kanaal nog niet gebruikt.

Voor de kinderen

Als je thuis samen aan de slag wilt rond dit onderwerp, kijk dan eens hier: https://www.kinderwoorddienst.nl/ en klik op ‘zondag 25 oktober 2020’

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Reageren niet mogelijk.