Kerkdienst PGS 2

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: zo. 13/06/2021
Tijd: 10:00 - 11:00

Locatie
Oude Kerk

Soort van activiteit:


Kerkdienst met kerkgangers, maar ook met Kerk-TV

De viering van deze zondagmorgen is voorbereid door de werkgroep ‘Modern liturgische vieringen’. Het thema luidt:

‘Maakbaar’

Mensen zijn makers. Het hoort bij ons om iets te maken, te scheppen, onszelf uit te drukken. Het geeft ons plezier. En we krijgen er heel wat mee voor elkaar. Maar niet alles is maakbaar. We falen, schieten tekort, hebben niet alles onder controle. In deze Coronatijd merken we dat maar al te duidelijk. Wat betekent het dat wijzelf niet alleen makers zijn, maar ook gemaakt zijn?

 

We lezen in deze viering Genesis 11:1-9. Voorganger is Wim Koedijk. Organist/pianist: Gert Muts, zang: Imme Lautenbach-Wassink en Wim Koedijk; dwarsfluit: Imme Lautenbach-Wassink. Gert speelt: Allegretto van Bela Bartok, Contemplation van Ad Wammes, met Imme op dwarsfluit: Interludium van Hendrik Andriessen, Fughette: Wer nur der liebe Gott lasst walten van Liselotte Kunkel en bij het verlaten van de kerk: Wacht auf, ihr Christen all van Petr Eben.

Collecten 

De eerste collecte is voor de diaconie. Het doel is de jaarlijkse zomeractie in Soest. In Soest wonen veel gezinnen die zich financiëel niet kunnen permiteren om op vakantie te gaan. Veel kerken in Soest doen mee om de kinderen in deze gezinnen, een leuke activiteit te laten beleven in de vakantie. Dat kan zijn een dagje naar de dierentuin, naar de bioscoop, naar het klimbos in Zeist. Of men mag kiezen voor een cadeaubon van een speelgoedwinkel. Het wordt altijd zeer gewaardeerd. De tweede collecte is voor het kerkelijk werk in de gemeente. De collecten worden van harte bij u aanbevolen.

Reageren niet mogelijk.