Kerkdienst PGS

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: zo. 22/11/2020
Tijd: 09:30 - 10:45

Locatie
Wilhelminakerk

Soort van activiteit:


Gedachtenisdienst met bezoekers en via Kerk TV  Let op aangepaste aanvang 9:30 uur!

Voorganger: ds. Wim Kievit, organist Gert Muts m.m.v. Bernhardien de Jong en Pieter Smid.

Dat ik je mis

Deze zondag gedenken we de gemeenteleden die ons het afgelopen jaar zijn ontvallen. We noemen hun namen en steken daarbij een kaars aan. De familieleden van de overledenen zijn voor deze viering uitgenodigd en zullen door een klein groepje gemeenteleden worden omringd. We lezen een gedeelte uit het eerste hoofdstuk van het boek Ruth en verbinden dat met een tekst uit Psalm 56:

‘Mijn omzwervingen hebt u opgetekend, vang mijn tranen op in uw kruik’.

Het thema van de viering ‘Dat ik je mis’ is ontleend aan een lied van Maaike Ouboter. We zullen dat lied ook beluisteren. De muziek en de zang worden verzorgd door Gert Muts ( orgel en piano) Pieter Smid (viool) en Bernhardien de Jong (alt).

Omdat veel gemeenteleden de viering fysiek niet bij kunnen wonen, worden de kaarsjes voor hun dierbaren in de viering zelf door Elly Roorda en Anouk Kuijer aangestoken. De viering is live te volgen via KerkTV. De dienst begint om half tien.

Na afloop van de dienst, vanaf plm. 10.30 uur, blijven deze lichtjes branden en zal de kerk nog enige tijd open zijn voor wie even binnen wil lopen. Uiteraard dienen daarbij de corona-maatregelen in acht te worden genomen, waaronder het dragen van een mondkapje.

Kaars

In de kerk brandt de Paaskaars. Aan het begin van de viering word je uitgenodigd om zelf thuis een kaars aan te steken en ook daar het licht van Christus te laten branden. Een teken dat we in Christus met elkaar verbonden zijn.

De complete orde van dienst is te vinden op de app CHRCH – meld je aan bij Jaap Gaasenbeek (j.gaasenbeek@hetnet.nl) als je dit kanaal nog niet gebruikt.

Voor de kinderen

Als je thuis samen aan de slag wilt rond dit onderwerp, kijk dan eens hier: https://www.kinderwoorddienst.nl/ en klik op ‘zondag 25 oktober 2020’

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Reageren niet mogelijk.