Kerkdienst PGS

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: zo. 08/11/2020
Tijd: 10:00 - 11:00

Locatie
De Open Hof

Soort van activiteit:


Kerkdienst via You Tube (vooraf opgenomen)

‘Dankbaarheid’

Elk jaar aan het begin van de novembermaand vieren protestantse kerken in het hele land traditiegetrouw op woensdag ‘dankdag’ of houden op zondag een oogstdienst. De vraag is: Kunnen we dit jaar eigenlijk wel dankbaar zijn, nu de coronacrisis ons leven zo ingrijpend beïnvloedt? Wie nog dacht dat hij zijn leven volledig zelf in de hand had, komt in deze coronatijd bedrogen uit. Hoe oefenen we ons in dankbaar en ontvankelijk leven, óók als het leven tegenzit?

We gaan door een moeilijke tijd, dat geldt voor veel mensen persoonlijk en dat geldt voor ons als geloofsgemeenschap. Nu veel zekerheden ons uit handen worden geslagen komt het aan op vertrouwen. Juist nu we ervaren dat het leven niet maakbaar is, worden we erbij bepaald dat de toekomst aan de Eeuwige is. Zijn goedheid houdt ons staande.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat oefenen in dankbaarheid mensen tevredener en optimistischer maakt. Het doet ons goed om stil te staan bij de mooie momenten en goede dingen in ons leven – hoe klein ook. In geloofsperspectief krijgt dankbaarheid nog een diepere laag. We leren om te kijken met andere ogen. Vroeger zei men dan: tel je zegeningen. Sta eens stil bij wat je wel ontvangt. Misschien helpt dat om iets makkelijker de knop om te zetten en zeggen: ik stop met mopperen en richt me op wat goed is.

Deze onlineviering, met medewerking van ds. Gerrit Olsman, voorganger; Gert Muts, orgel en vleugel; Wim Koedijk, zang; Imme Lautenbach, fluit en zang en Bea Engelsman, ouderling van dienst en lector, is te zien op YouTube, op het kanaal van de Protestantse Gemeente Soest.

Deze dienst is te zien en te horen via het YouTube-kanaal van de PGS

https://www.youtube.com/channel/UCs-brKj8wjE-fEqoWWkAA9Q

Reageren niet mogelijk.