Kerkdienst PGS

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: zo. 25/10/2020
Tijd: 10:00 - 11:00

Locatie
Wilhelminakerk

Soort van activiteit:


Kerkdienst via Kerk TV

Voorganger: ds. Wim Kievit; muziek: Jan Meurs

Als wegen uiteengaan. Dat is het thema van de viering deze zondag. En niet zonder reden. De keuze heeft te maken met de mededeling in Adem dat ik mijn werkzaamheden in de PGS in januari beëindig en een andere weg ga. Dat laatste is niet nieuw. Zoiets gebeurde ook in de gemeente Antiochië, vertelt Lucas in zijn boek Handelingen (hst 15). Na een fundamenteel verschil van inzicht tussen Paulus en Barnabas gaan ook hun wegen uiteen. Wat is er gebeurd? Hoe heeft het zover kunnen komen? Hoe gaan ze uiteen? En hoe verhoudt dit alles zich met het ideaalbeeld van de gemeente waar Lucas aan het begin van zijn boek (hst. 2) over vertelt? We beluisteren via internet een aantal bekende liederen uit het liedboek en Wim Koedijk zingt lied 821 en een kyrie. Jan Meurs verzorgt op het orgel en de piano de muziek. In de viering wordt het moment voor de kinderen afgesloten met het lied ‘Als je geen liefde hebt voor elkaar’. Het profiel van deze viering: ‘voor jou en mij’.

Kaars

In de kerk brandt de Paaskaars. Aan het begin van de viering word je uitgenodigd om zelf thuis een kaars aan te steken en ook daar het licht van Christus te laten branden. Een teken dat we in Christus met elkaar verbonden zijn.

De complete orde van dienst is te vinden op de app CHRCH – meld je aan bij Jaap Gaasenbeek (j.gaasenbeek@hetnet.nl) als je dit kanaal nog niet gebruikt.

Voor de kinderen

Als je thuis samen aan de slag wilt rond dit onderwerp, kijk dan eens hier: https://www.kinderwoorddienst.nl/ en klik op ‘zondag 25 oktober 2020’

Reageren niet mogelijk.