Kerkdienst PGS

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: zo. 18/10/2020
Tijd: 10:00 - 11:00

Locatie
Wilhelminakerk

Soort van activiteit:


Kerkdienst via Kerk TV

Voorganger: ds. Kees Bregman; cantor-organist: Gonny van der Maten m.m.v. enkele zangers; ouderling: Wim Koedijk; diakenen: Corine van den Berg en Marjan van Soest; lector: Herman Hoeke; techniek: Niek Wermink en Remco Bakker.

In deze viering gaat het over geld. De lezing uit Matteüs 22:15-22 gaat namelijk over de belastingmunt en de vraag of het geoorloofd is de keizer belasting te betalen. Een vraag die bedoeld is om Jezus op zijn woorden te vangen. Alles staat hier onder hoogspanning: politiek en religie, burgerschap en integriteit. Elk eenzijdig antwoord veroorzaakt kortsluiting. We spellen de gevleugelde woorden van Jezus ‘Geef aan de keizer wat van de keizer is en aan God wat van God is’. Benieuwd waar deze woorden ons doordenkend brengen, zeker in deze dagen van corona, waarin de spanning tussen menselijkheid en economisch belang ons voor moeilijke vragen stelt, juist omdat de tegenstelling niet zwart-wit is, maar vele gradaties kent.

Kaars In de kerk brandt de Paaskaars. Aan het begin van de viering word je uitgenodigd om zelf thuis een kaars aan te steken als teken dat we in Christus met elkaar verbonden zijn.

Reageren niet mogelijk.