Kerkdienst Oude Kerk

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: zo. 30/01/2022
Tijd: 10:00 - 11:00

Locatie
Oude Kerk

Soort van activiteit:


Registreer voor Kerktijd en ontvang uitnodiging om diensten bij te wonen

Uitzending via Kerk-TV   Toezending liturgie aanvragen

Voorganger: ds. Gerrit Olsman, musici: Gert Muts, Wim Koedijk

Het thema van de viering op deze zondag luidt: ‘Levensweg, ballast en bagage’. Wat zijn de dingen waar je op je levensweg zuinig op wilt zijn en wat zijn de dingen die je in de weg staan, die je met je meezeult, maar die je beter overboord kunt zetten? Wat zijn de waardevolle dingen uit het verleden, uit de traditie, die de moeite waard zijn om te bewaren?

Lukas vertelt, in hoofdstuk 4: 14  – 30, hoe Jezus op de sabbat in de synagoge in Nazareth aanwezig is en teruggrijpt op de overlevering. Hij werd uitgenodigd om uit de profeten voor te lezen.. Dat doet hij door een gedeelte voor te lezen uit Jesaja 61: “De Geest van de Heer rust op mij, want Hij heeft mij gezalfd, om aan armen het goede nieuws te brengen (….) om aan gevangenen hun vrijlating bekend te maken (…) om onderdrukten hun vrijheid te geven…” Met zijn uitleg schudt Jezus de boel in de synagoge van Nazareth eens flink op. Zo zet Lucas met het eerste optreden van Jezus de toon. Aan deze viering werken mee: Wim Koedijk; zang, Gert Muts; orgel en piano.

Oppas en kindernevendienst

Nu de kerken weer opengaan, wordt ook de crèche weer opgestart. In De Oude Kerk is oppas, De kindernevendienst gaat nog niet direct van start, bericht volgt wanneer dit wel het geval is.

 

Reageren niet mogelijk.