Kerkdienst Oude Kerk

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: zo. 13/03/2022
Tijd: 10:00 - 11:00

Locatie
Oude Kerk

Soort van activiteit:


Uitzending via Kerk-TV   Toezending liturgie aanvragen

Voorganger: ds. Martien Brinkman, organist: Cor de Jong

Op zondag ‘Reminiscere’ (gedenk uw barmhartigheid’) wordt gelezen over Jezus op de berg, omgeven door het witte licht van God. In de liturgische bloemschikking verbeeldt een ‘wolk’ van gipskruid deze ‘verheerlijking op de berg’. Een pakkend gedicht van Hilbrand Rozema zet de toon: Dit verhaal gaat over bergbeklimmen. Vier mannen klauteren voorbij de grens / van wat je normaliter ziet als mens, en drie / verliezen bijna alle grip. Ze staan op de rand van de taal. / Hier is de wereld niet meer dicht. Dit is onze toekomst, / op schaal. … De evangelielezing is Lucas 9:28-36. De cantorij werkt mee en zingt o.a. ‘A Prayer for Ukraine’ van Mykola Lysenko (1842-1912). Cor de Jong speelt in deze viering Monologue op. 164 nr. 4 en 5 van Joseph Rheinberger (1839-1901).

Oppas en kindernevendienst

Collecte

De eerste collecte is voor de diaconie met als thema: Noodhulp Oekraïne. Donderdag 24 februari werden we opgeschrikt door het bericht: ‘Het is oorlog in Oekraïne!’ Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog vindt er op zo’n grote schaal een invasie plaats in een Europees land. Dat betekent groot leed, angst en onzekerheid over de toekomst voor de mensen in Oekraïne. Sindsdien is de situatie verder geëscaleerd. Steden zijn gebombardeerd met vele doden en gewonden tot gevolg. Honderdduizenden Oekraïners zijn op de vlucht geslagen, op zoek naar veiligheid in de buurlanden. Vooral vrouwen en kinderen, want mannen blijven achter om te vechten. Kerk in Actie geeft via lokale kerken en partnerorganisaties in Oekraïne hulp aan de vluchtelingen. De kracht van kerken is dat die overal onderweg opvangmogelijkheden hebben. In elk dorp zijn er plekken ingericht voor onderdak en wordt er voedsel en kleding uitgereikt.

Zondag 13 maart wordt er gecollecteerd voor de slachtoffers van het oorlogsgeweld in Oekraïne. Met uw bijdrage aan de collecte steunt u de noodhulp van Kerk in Actie en krijgen vluchtelingen een slaapplaats en een noodpakket met voedsel, zeep, handdoek en een slaapzak. Onze broeders en zusters in Oekraïne rekenen op u.

De tweede collecte is voor het plaatselijk kerkenwerk.

De derde collecte is voor de Vastenpot; de opbrengst is bestemd voor Hart van Soest voor de financiering van een busje. Stichting Hart voor Soest brengt gegeven spullen bijeen, die daarna gratis worden verstrekt aan personen/ gezinnen die het financieel moeilijk hebben. In Soest, maar ook voor vluchtelingen!

Reageren niet mogelijk.