Kerkdienst Oude Kerk

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: zo. 06/11/2022
Tijd: 10:00 - 11:00

Locatie
Oude Kerk

Soort van activiteit:


Voorganger: ds. Gerrit Olsman, musicus: Gert Muts m.m.v. Wim Koedijk – Uitzending KerkTV

Thema: ‘U kunt bij mij betalen’

We vervolgen onze Elisacyclus en lezen 2 Koningen 5:19b-27. De profeet Elisa heeft Naäman genezen, een bevelhebber van het Aramese leger. Naäman wilde de profeet als dank geschenken geven, maar dat hoefde niet. Vandaag horen we dat Gechazi, de knecht van Elisa, daar anders over denkt. Hij gaat achter Naäman aan en krijgt een vorstelijke beloning. Elisa spreekt zijn knecht daarop aan, waarna Gechazi zelf de ziekte krijgt waar Naäman net van genezen is.

Collecte

De eerste collecte is voor de diaconie met als titel: Help verstandelijk beperkte kinderen in Pakistan

Via Kerk in Actie steunt onze gemeente het werk voor verstandelijk beperkte kinderen in Pakistan. De organisatie NOAD wil de levensomstandigheden van kinderen met een verstandelijke beperking verbeteren. Drie Pakistaanse christelijke organisaties werken hierin samen. In de kleine, arme plattelandsdorpen in Pakistan is nagenoeg geen zorg voor deze kinderen. Ze worden verborgen gehouden. De ouders weten niet goed hoe ze om moeten gaan met verstandelijk beperkte kinderen en schamen zich ervoor. Of ze zien het zelfs als een straf van God. Met uw gift krijgen de ouders ondersteuning om hun kinderen de zorg, liefde en aandacht te geven die broodnodig is.

Door hulp bij onderwijs en medische zorg, gaan de kinderen weer deel uitmaken van de samenleving. Ouders leren in zelfhulpgroepen hoe zij hun kind een plek in het gezin kunnen geven. En dat kinderen met een handicap ook recht hebben op een goed leven. De kinderen ontwikkelen zich beter en komen tot bloei. Kinderen van God, die gezien mogen worden.

De tweede collecte is voor het plaatselijk kerkenwerk. 

Beide collecten worden van harte bij u aanbevolen.

Jassen aan!

Het is herfst en het wordt kouder. Dat is ook aan de temperatuur in de kerk te merken. Intussen moeten de kosters en kerkrentmeesters vanwege de sterk gestegen energieprijzen verstandig omgaan met de verwarming. Zowel in de Emmakerk als in de Oude Kerk staat de thermostaat een graadje lager dan voorheen. Daarom een advies: houd uw jas aan!

Reageren niet mogelijk.