Kerkdienst Open Hof

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: zo. 30/05/2021
Tijd: 10:00 - 11:00

Locatie
De Open Hof

Soort van activiteit:


Afscheid vierplek en orgel

voorganger: ds. Gerrit Olsman, organisten: Piet van Dijk, Gert Muts en Roosjen Tjalling

Gemeenteleden van De Open Hof (DOH) ontvangen een uitnodiging voor de laatste zondagse viering in De Open Hof. Coronamaatregelen maken het niet mogelijk dat er meer dan 40 personen in de kerkzaal aanwezig kunnen zijn. Daarom wordt er een grote tent op het voorplein gezet voor extra zitplaatsen. Buiten kan de dienst gevolgd worden op een groot scherm. Na afloop van de viering is er buiten een gezellig samenzijn om elkaar te ontmoeten met koffie/thee en een lunch.

In de uitnodiging wordt u verzocht om u aan te melden. Dat is vereist vanwege ‘corona’, waarover in de uitnodigingsbrief meer details bekend worden gemaakt.

’s Middags wordt er het laatste zondagmiddagconcert gegeven waar de klanken van  het orgel, ook voor het laatst in De Open Hof  zullen klinken. Maandag 31 mei zal het orgel worden gedemonteerd en opgeslagen en uiteindelijk geplaatst worden in een kerk in Woudenberg.

Laatste viering – afscheid van het gebouw als vierplek van de Protestantse Gemeente Soest

Voorganger: Gerrit Olsman; muziek: Gert Muts, Piet van Dijk en Tjalling Roosjen (orgel/piano), Imme Lautenbach en Wim Koedijk (zang).

Voor de slotviering in De Open Hof staat alles klaar. Nou ja, bijna, er zijn natuurlijk altijd zaken die pas op de dag zelf gedaan kunnen worden.

Voor de genodigden van deze viering geldt: het voorterrein kan niet gebruikt worden als parkeerplaats. Nu is gelukkig de weersverwachting erg goed, dus we rekenen op veel fietsers. Voor de genodigden binnen of in de tent geldt dat uw aanwezigheid aangemerkt moet worden op de betreffende lijst. Voor het lopen door de gang van De Open Hof naar uw plek in de kerkzaal geldt: een mondkapje is verplicht. Alleen de hoofdingang wordt gebruikt voor toegang tot de kerkzaal.

Niet genodigde leden van de PGS kunnen de dienst volgen via de website www.geloveninsoest.nl. Op de plaats waar anders de dienst in De Oude Kerk te volgen is (PGS 2), wordt nu de dienst vanuit De Open Hof uitgezonden. Waarschijnlijk staat dat ook aangegeven.

Uiteraard is er aan het eind van de dienst een ritueel waarmee de vierplek gesloten wordt.

Na afloop van de viering is er op het scherm een fotopresentatie waarin de geschiedenis vanaf 1970 te volgen is. Ze toont een breed palet aan activiteiten die in en rond De Open Hof hebben plaatsgevonden. Omdat er vast belangstelling is voor deze fotoserie staat er in volgende Dichtbij waar u een digitale kopie van deze presentatie kunt opvragen.

‘s Middags wordt er het laatste zondagmiddagconcert gegeven waar de klanken van het orgel, ook voor het laatst in De Open Hof zullen klinken. Ook dit concert is slechts voor genodigden bij te wonen en ook dit concert is on-line te volgen via de website geloveninsoest.nl (PGS kanaal 2).

Reageren niet mogelijk.