Kerkdienst online via YouTube PGS

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: zo. 18/10/2020
Tijd: 10:00 - 11:00

Locatie
De Open Hof

Soort van activiteit:


Online-viering YouTubekanaal PGS: ds. Gerrit Olsman, organist: Gert Muts

‘Het diner’

In deze viering lezen we Jesaja 25: 1 – 9 en Matteüs 22: 1 – 14. Opnieuw een gelijkenis van Jezus over het koninkrijk van God. Jezus vergelijkt het koninkrijk van God met een bruiloftsfeest. De gasten worden uitgenodigd voor het diner. Als je samen eet ontstaat er vrijheid en ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen. En net als liturgie is ook het verloop van een maaltijd geregeld. Voorgerecht, hoofdgerecht, dessert, koffie toe. Die orde schept duidelijkheid, in die structuur ontstaat vrijheid om dichter bij elkaar te komen.

Aan tafel deel je wat er is en er is altijd genoeg voor iedereen. Daarom is elke maaltijd ook een oefening in een nieuwe economie en een appèl om te blijven werken aan een wereld waarin er voedsel genoeg is voor iedereen. Wereldeconomie is een groot abstract begrip en gerechtigheid lijkt ver weg. Aan tafel laten wij zien dat het kan: het beschikbare voedsel in vrede delen.

In deze viering worden de volgende werken ten gehore gebracht: ‘Psalm 141: Gnossiene, G. Wielanga, ‘Schmücke dich, o liebe Seele; M. Reger, Fantasie C-moll; J.S. Bach, ‘Albumplatt’; M. Reger en Psalm 9: Sonnerie; G. Wielinga. Deze online-viering, met medewerking van ds. Gerrit Olsman, Gert Muts; orgel en vleugel, Wim Koedijk; zang en Bea Engelsman; ouderling van dienst en lector, is te zien op Youtube, op het kanaal van de Protestantse Gemeente Soest.

Reageren niet mogelijk.