Kerkdienst in de Wilhelminakerk

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: zo. 17/11/2019
Tijd: 10:00 - 11:15

Locatie
Wilhelminakerk

Soort van activiteit:


Voorganger: ds. Wim Kievit. Organist: Gert Muts en m.m.v.:

Kamerkoor Midden Gelderland dat in 2015 is opgericht door de oudste leden van de Koorschool Midden Gelderland, een zangopleiding voor kinderen en jongeren tot 23 jaar. De leden ouder dan 23 vormen het huidige Kamerkoor. Het merendeel van de koorleden zingt al van jongs af aan met elkaar! Ondanks het feit dat verschillende van hen uitvliegen naar alle uithoeken van Nederland voor studie of werk, komen zij eens per twee of drie weken op zondag samen voor de repetities in Ede.

Door te streven naar kwaliteit op het gebied van stemtechniek en koorklank, een goede variatie in koorrepertoire, een jonge en frisse uitstraling en fijne onderlinge sfeer ambiëren ze met dit Kamerkoor op een zo hoog mogelijk niveau deel uit te maken van de korenwereld in Nederland en daarbuiten en zich als koor te onderscheiden.

Naast veelzijdige concerten, waaronder o.a. de Mattheus Passie, het Weihnachtsoratorium en de Messiah van Händel, treden zij op in binnen- en buitenland met bekende muzikale gezelschappen zoals bijvoorbeeld het Nederlands Kamerkoor. Daarnaast hebben zij de laatste jaren concertreizen gemaakt naar o.a. Duitsland, België, Letland, Tsjechië, Hongarije en Bosnië!

Het Kamerkoor Midden Gelderland staat onder leiding van dirigent Albert Wissink, oprichter van de Koorschool Midden Gelderland. Albert ondersteunt de leden van de Koorschool in hun ambities, en kan door zijn sterke en persoonlijke betrokkenheid het Kamerkoor tot een uniek niveau leiden. Hoewel Albert Wissink de vaste dirigent is, werken het koor ook met andere professionele musici.

zie ook concert in Oude Kerk

Reageren niet mogelijk.