Kerkdienst in De Open Hof

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: zo. 12/01/2020
Tijd: 10:00 - 11:15

Locatie
De Open Hof

Soort van activiteit:


1e na Epifanie, Doop van de Heer

Voorganger: ds. Kees Bregman. Ouderling van dienst: Marco van Amstel. Lector: Marijke Bax. Cantor-organist: Gonny van der Maten. Diaken van dienst: Albertus Buurma. Kerkrentmeester: Bert Groothuis. Leiding kindernevendienst: Wilma van Eijsden.

Op de eerste zondagen van 2020, in de tijd van de Verschijning, worden we meegenomen door de leraar onder de evangelisten: Matteüs. Hij gidst ons door de drie levensvragen die iedere mens zich wel eens stelt: waar kom ik vandaan? waar ga ik naar toe? wat doe ik hier? We lezen Jesaja 42:1-4 en Matteüs 3:13-17 en staan erbij stil hoe Jezus antwoord ontvangt én geeft op deze levensvragen, als ‘zoon van God’ ingewijd in en toegewijd aan de rechtzettende liefde van God.
Goed nieuwjaar-nieuws dus. Horen en doen.

In deze viering speelt Gonny van der Maten de koraalbewerking van Joh. Seb. Bach van het lied dat helemaal bij deze zondag hoort: Christ unser Herr zum Jordan kam (BWV 684). Intussen wordt de tekst van het lied, LB 522, geprojecteerd. Terwijl het koraal klinkt, stroomt de Jordaan in de omspeling! De andere muziek is: preludium en fuga in g van Dieterich Buxtehude (1637-1707) en Passagagli in f van Bernardo Storace (ca. 1650-1700).

 

 

Reageren niet mogelijk.