Kerkdienst Emmakerk

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: zo. 25/09/2022
Tijd: 10:00 - 11:00

Locatie
Emmakerk

Soort van activiteit:


Startzondag

Voorganger ds. Marjan van der Wal, musicus: Martijn Griffioen –  uitzending Kerk-TV

Zondag 25 september is het Startzondag. We willen met de hele PGS van start gaan voor het komend seizoen. Dat doen we dit jaar vanuit de Emmakerk waar we een gezamenlijke viering hebben.

Het programma voor deze zondag ziet er als volgt uit:

9.30 uur          inloop met koffie

10.00 uur        gezinsdienst, er is dus geen crèche en kindernevendienst

10.45 uur        koffie met traktatie en uitleg fietspuzzeltocht

11.00 uur        start fietspuzzeltocht

12.00-13.00 uur aankomst locatie en lunch

De bedoeling is dat ieder zelf zijn lunchpakket meeneemt.

We ronden het samenzijn tussen 13.00 en 13.30 uur af.

Voor wie niet kan/wil fietsen is de locatie ook per auto bereikbaar. We hopen deze zondag vele gemeenteleden te begroeten! Namens de voorbereidingsgroep,

Collecte

De eerste collecte is voor het vredeswerk van Colombiaanse vrouwen

In Colombia leed men 50 jaar lang onder een burgeroorlog met 220.000 doden, 5 miljoen ontheemden en 15 miljoen armen tot gevolg. Ruim honderd vrouwen van verschillende kerkelijke achtergronden willen zich samen inzetten voor blijvende vrede in hun land, maar ook in hun huis. Vrouwen en kinderen hebben namelijk nog vaak te lijden onder huiselijk geweld. Ze volgen samen bijbelcursussen en worden vaak diep geraakt door herkenbare bijbelverhalen waarin geweld voorkomt. Hoe ga je daarna verder? Wat zegt de Bijbel over vrede en verzoening? Hoe pas je dat toe in je eigen huis en woonplaats? Ze verspreiden hun kennis in hun eigen omgeving. Dat geeft vrouwen moed en kracht om diepgeworteld geweld tegen te gaan.

De tweede collecte is voor het plaatselijk kerkenwerk.

Beide collecten worden van harte bij u aanbevolen.

Inzameling voor het Passantenverblijf op zondag 25 september

Voor nieuwe gasten van het Passantenverblijf is er behoefte aan badslippers, joggingbroeken, shirts en sokken. Het kledingrek is ook leeg. De herfst en winter vragen om warme kleding. Heel welkom dus.

Aanvullingen op het menu in glas of blik en droog voedsel zoals rijst worden ook gewaardeerd. Verder blijven fietsen blijven ook zeer gevraagd. Nieuw is de vraag naar spullen om kamers in te richten. Het gebrek aan passende woonruimte voor woningzoekers laat zich ook voelen in het passantenverblijf. De gasten blijven er langer en zijn daarom dan ook op zoek naar gordijnen en kleine meubels zoals een tafel of een bureautje, wandversiering en bloemenvazen. Inleveren kan op de 25e voorafgaand aan de kerkdienst.

Reageren niet mogelijk.