Kerkdienst Emmakerk

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: zo. 23/01/2022
Tijd: 10:00 - 11:00

Locatie
Emmakerk

Soort van activiteit:


Registreer voor Kerktijd en ontvang uitnodiging om diensten bij te wonen

Uitzending via Kerk-TV

Voorganger: ds. Marjan van der Wal; organist: Martijn Griffioen 

Wat fijn om zondag naast de digitale verbondenheid ook weer met 50 mensen de eredienst in de kerkzaal te mogen vieren. Een positieve stap vooruit. In deze weken na de Epifanie blijven we, via het evangelie van Johannes, stilstaan bij de vraag wie Jezus is. In de verhalen die we zondag horen, komen een aantal volgelingen via een ander in contact met Jezus. We leren hier meer over de identiteit van Jezus door de ogen van een ander. De stem om te volgen klinkt indirect. Als Oud Testamentische echo horen we de stem van God als hij de jonge Samuel in zijn slaap roept. We lezen deze dienst uit 1 Samuel 3, 1-10 en Johannes 1, 35-52.

Collecte

De eerste collecte is voor het nieuwe jaarproject van de diaconie. Er zal dit jaar iedere maand gecollecteerd worden voor de zorg voor asielzoekers. We hopen hulp en per-spectief te bieden aan mensen zonder papieren. In Nederland verblijven enkele tienduizenden migranten zonder verblijfsvergunning en geldige papieren. Zij hebben nauwelijks rechten en leven vaak onder moei-lijke omstandigheden. Ze mogen niet werken en hebben geen recht op sociale voorzieningen. Kerk in Actie ondersteunt kerkelijke initiatieven zoals de Pauluskerk in Rotterdam, Villa Vrede in Utrecht en het Wereld-huis in Amsterdam, die ongedocumenteerden helpen met informatie, advies en scholing. Maar ze kunnen er ook terecht voor een warme maaltijd, worden geholpen met ingewikkelde post en als er een medisch probleem is. Steun het werk van Kerk in Actie voor mensen zonder papieren. Helpt u mee om deze collecte tot een succes te maken? 

Oppas en kindernevendienst

Nu de kerken weer opengaan, wordt ook de crèche weer opgestart. In De Oude Kerk is vanaf deze zondag al oppas, in de Emmakerk vanaf zondag 30 januari. De kindernevendienst gaat deze zondag nog niet van start, bericht volgt wanneer dit wel het geval is.

 

Reageren niet mogelijk.