Kerkdienst Emmakerk

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: zo. 04/12/2022
Tijd: 10:00 - 11:00

Locatie
Emmakerk

Soort van activiteit:


Voorgangers: ds. Marjan van der Wal  – organist: Piet van Dijk – Uitzending KerkTV

December blijft voor velen een drukke tijd. En zeker dit weekend zullen de woorden ‘verwachten en verlangen’ in de meeste gezinnen over de cadeautjes van Sint gaan.

Op deze tweede adventszondag zullen in de kerk de woorden verlangen, hoop en verwachten in een ander licht staan. We verwachten de geboorte van een kind. Verlangen we daar ook naar, of hopen we daarop? In het aanvangslied, Psalm 42, klinkt het verlangen naar God door. In de lezing uit Ruth klinkt hoop. Tegen alle verwachtingen in is er weer toekomst. En wat voor een toekomst. God gaat door met zijn volk, met de mens. Maar als de mens Jezus er is, verwacht men toch iets anders van Hem, zo lezen we in Mattheus 13, 54-56. Het zijn donkere dagen. Maar in deze dagen mogen wij zondag woorden van hoop horen en op weg gaan met brood en wijn dat ons aangereikt wordt om ons te sterken op weg naar de komst van het Licht.

Piet van Dijk zorgt voor de muzikale begeleiding.

Collecte

De eerste collecte is voor de diaconie en is bestemd voor Syrische vluchtelingen.

Miljoenen Syriërs zijn in de afgelopen tien jaren hun land ontvlucht vanwege het oorlogsgeweld. Velen zijn terechtgekomen in de buurlanden Libanon, Jordanië en Irak en leven er in extreme armoede. Zo goed en zo kwaad als het kan, proberen ze een nieuw bestaan op te bouwen. Dat is lastig. Door de zware economische crisis is er nauwelijks werk. Kerk in Actie ondersteunt Syrische vluchtelingen en arme lokale families met een opleiding in sectoren waar veel vraag is naar personeel, of met het opzetten van een eigen bedrijf.

In Libanon is een trainingsprogramma opgezet voor Syrische vluchtelingen om te gaan werken in de thuiszorg en basisgezondheidszorg. In Jordanië krijgen vluchtelingen met trainingen en een lening de kans een nieuwe start te maken als ondernemer. Niet alleen Syrische vluchtelingen worden geholpen, maar ook de lokale inwoners die in armoede leven.

De tweede collecte is voor het plaatselijk kerkenwerk.

Beide collecten worden van harte bij u aanbevolen.

Reageren niet mogelijk.