Kerk TV vanuit de Emmakerk

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: zo. 19/04/2020
Tijd: 10:00 - 11:15

Locatie
Emmakerk

Soort van activiteit:


De kerkdienst wordt via Kerk TV uitgezonden

m.m.v. ds. Kees Bregman; cantor-organist Gonny van der Maten; enkele zangers; Willem Pastink en Marten Rosing (techniek) en Bert Boshuizen (koster).

De zondag na Pasen is de achtste dag van het feest. Na zeven dagen (de volle tijd) plus één (de toegift van de Ene) mag het verhaal van de Levende helemaal ‘uitgevierd’ zijn over ons leven, de wereld en haar toekomst. Het evangelie van Johannes verhaalt van ontmoetingen van Christus met zijn leerlingen. Apart daarin is de ontmoeting met Thomas, de ‘tweeling’, de toegewijde leerling die zo bij de feiten leeft dat de zin hem dreigt te ontgaan. Zeer herkenbaar, in een tijd waarin de harde feiten en cijfers ons bijkans overweldigen. Hoe brengt de Heer zijn leerling tot nieuw inzicht? Hart-handig … (en dat is geen spelfout).

Gonny van der Maten opent de viering met een orgelbewerking van het ‘Hallelujah’ koor uit ‘The Messiah’ van G.F. Händel. In de kerk en thuis zingen we uit de Psalmen 81 en 118, LB 642, 344 en 650. Met het Ionalied ‘Vrede wens ik je toe’ gaan we de nieuwe week in.

 

Reageren niet mogelijk.