Kerk TV vanuit de Emmakerk

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: zo. 14/06/2020
Tijd: 10:00 - 11:00

Locatie
Emmakerk

Soort van activiteit:


De kerkdienst wordt via Kerk TV uitgezonden

Geloof en ongeloof, we lopen er allemaal geregeld tegenaan. Bij onszelf of bij anderen. In Marcus 4-5 staan een aantal verhalen, waarin Jezus geloof en ongeloof op zijn scherpst naar voren brengt. Aankomende zondag wordt een zogenaamd ‘sandwich’ of ‘hamburger’ verhaal gelezen. Een verhaal ín een verhaal. Het begint bij Jezus die op weg gaat om het dochtertje van Jaïrus te genezen. Onderweg wordt hij opgehouden door de aanraking van een vrouw, die al jaren aan bloedverlies lijdt. Vervolgens gaat Jezus weer op weg naar het huis van Jaïrus. We lezen Marcus 5:21-43. Deze dienst wordt muzikaal ondersteund door: Tiny Bos, Renée Eichholtz, Gerjan Bouwmeester, Roel Vernhout (zang) en Martijn Griffioen (orgel/piano). De techniek is in handen van Jochem Kooistra en Ad van der Wilt.

Voorganger is ds. Marjan van der Wal, predikant met bijzondere opdracht voor school & kerk.

Kaars

In de kerk brandt de Paaskaars. Aan het begin van de viering word je uitgenodigd om zelf thuis een kaars aan te steken en ook daar het licht van Christus te laten branden. Een teken dat we in Christus met elkaar verbonden zijn.

Voorbedenboek digitaal

Zolang de gewone kerkdiensten vanwege het coronavirus door digitale vieringen via Kerk-TV worden vervangen, is er de mogelijkheid om gebedsthema’s en voorbeden digitaal aan te vragen. Om redenen van privacy vragen we je deze gebeden zonder namen te noteren. Alleen als de voorbede betrekking heeft op jezelf of op iemand die jou daarvoor toestemming gaf, kunnen we een naam noemen. Je kunt je gebedsintentie (i.v.m. de opname vooraf) tot vrijdagavond 18.00 uur mailen naar voorbede@pgsoest.nl

 

Reageren niet mogelijk.