Kerk TV

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: zo. 07/06/2020
Tijd: 10:00 - 11:00

Locatie
Emmakerk

Soort van activiteit:


De kerkdienst wordt via Kerk TV uitgezonden

Onze gastvoorganger, Erik Idema, werkt bij de Nederlandse Zondagschool Vereniging en uitgeverij Kwintessens en is daar voortdurend bezig met verhalen, liedjes en verwerkingen om kinderen mee te nemen op de weg van geloven. ‘Liefde bewaren’ luidt het thema van deze viering. We lezen naast Exodus 34:4-9 – over de naam van de Eeuwige, bezongen in LB 329 – de laatste zinnen uit het evangelie volgens Matteüs (28:16-20), over ‘de naam van de Vader, de Zoon en de Geest’ – zo wordt de Ene in drieën gesproken. Wonderlijk, daar past een beweeglijk lied bij: ‘Dans mee met Vader, Zoon en Geest’ – vanuit de oude gedachte dat de drie gestalten in God in een eindeloze werveling van liefde met elkaar verbonden zijn. Hoe dan ook, als je zo over ‘God’ nadenkt, dan duizelen je gedachten in het rond, en toch is het in één woord ‘liefde’. Bij de opening en tot besluit van de viering speelt Rens Bijma werken van Michael Praetorius (1571-1621), nl. O Lux beata Trinitas, v.2 en Nun lob mein Seel den Herren.

Kaars

In de kerk brandt de Paaskaars. Aan het begin van de viering word je uitgenodigd om zelf thuis een kaars aan te steken en ook daar het licht van Christus te laten branden. Een teken dat we in Christus met elkaar verbonden zijn.  

Voorbedenboek digitaal

Zolang de gewone kerkdiensten vanwege het coronavirus door digitale vieringen via Kerk-TV worden vervangen, is er de mogelijkheid om gebedsthema’s en voorbeden digitaal aan te vragen. Om redenen van privacy vragen we je deze gebeden zonder namen te noteren. Alleen als de voorbede betrekking heeft op jezelf of op iemand die jou daarvoor toestemming gaf, kunnen we een naam noemen. Je kunt je gebedsintentie (i.v.m. de opname vooraf) tot vrijdagavond 18.00 uur mailen naar voorbede@pgsoest.nl

 

Reageren niet mogelijk.