Kerk TV vanuit de Emmakerk

Terug naar activiteiten

Datum/Tijd
Datum: zo. 10/05/2020
Tijd: 10:00 - 11:15

Locatie
Emmakerk

Soort van activiteit:


De kerkdienst wordt via Kerk TV uitgezonden

In de tijd na Pasen worden er verhalen gelezen over Jezus die verschijnt aan de leerlingen. Het verhaal van deze zondag past om een andere reden ook mooi bij deze dag: het is moederdag. Een dag die vaak begint met het verzorgen van een ontbijtje voor de moeders. In het derde verschijningsverhaal uit Johannes 21,1-14 nodigt Jezus de leerlingen ook uit voor ‘een eerste ontbijt’. Een uitnodiging die niet alleen voor de leerlingen is, maar die zich uitstrekt tot iedereen.

In deze dienst wordt muzikale medewerking verleend door Herm Wind, Maud Vreekamp (zang) en Martijn Griffioen (orgel/piano). De techniek is handen van Hanno Rijksen en Ad van der Wilt. Ischa de Waard verzorgt de illustraties en de voorganger is ds. Marjan van der Wal.

Uitnodiging voor ouders en kinderen.

Op deze Moederdag zullen veel mensen geen bezoek kunnen ontvangen. Het Bijbelverhaal gaat zondag over samen eten. Op de laatste bladzij van deze Dichtbij vinden jullie een kleurplaat die gemaakt is door Ischa de Waard. Het is een tekening van Jezus, die aan tafel zit. Maar er is nog plaats aan tafel!

De opdracht voor de kinderen bij deze tekening is: Teken mensen erbij, die het fijn zouden vinden om weer samen aan tafel te gaan. Teken er ook eten bij, dat jij of de ander lekker vindt. Geef de tekening aan iemand cadeau. De kleurplaat kan tijdens de dienst gemaakt worden, maar natuurlijk ook voor die tijd.

Kaars

In de kerk brandt de Paaskaars. Aan het begin van de viering word je uitgenodigd om zelf thuis een kaars aan te steken en ook daar het licht van Christus te laten branden. Een teken dat we in Christus met elkaar verbonden zijn en geroepen tot dragers van het licht.

Voorbedenboek digitaal

Zolang de gewone kerkdiensten vanwege het coronavirus door digitale vieringen via Kerk-TV worden vervangen, is er de mogelijkheid om gebedsthema’s en voorbeden digitaal aan te vragen. Om redenen van privacy vragen we je deze gebeden zonder namen te noteren. Alleen als de voorbede betrekking heeft op jezelf of op iemand die jou daarvoor toestemming gaf, kunnen we een naam noemen. Je kunt je gebedsintentie tot zondagmorgen 8.30 uur mailen naar voorbede@pgsoest.nl

 

Reageren niet mogelijk.